Beregn ekstra køretid - vejarbejde kan forstyrre ferietrafikken

Motorvej E45 ved afkørsel Randers Syd skal have ny asfalt. Arbejdet vil foregå i nattetimer, men kan alligevel forstyrre trafikken.

Forvent ekstra rejsetid på motorvej E45 ved Randers Syd i de to første uger af august måned.

Selvom sommerferieperioden betyder, at der er langt færre biler på de østjyske veje, så skal man alligevel være opmærksom på ekstra rejsetid de kommende uger.

I hvert fald hvis man benytter sig af rute E45 ved Randers Syd. 

Læs også Nu kommer der ny asfalt på motorvejen

Årsagen er, at Vejdirektoratet inden længe begynder arbejde med at lægge ny asfalt på den strækning af motorvejen, der ligger ved Randers Syd-afkørslen.

- Fra natten til den 30. juli og godt to uger frem lægger Vejdirektoratet ny asfalt på E45, Nordjyske Motorvej ved Randers Syd, siger Kirsten Roelsgaard, der er vejarbejdsansvarlig hos Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse. 

Afkørsel 42 Randers S vil i perioder være spærret i begge retninger. Foto: Google Street View

Der er tale om i alt tre kilometers motorvej i nordgående retning og cirka en kilometer i sydgående spor.

- Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber, siger hun.

Afkørsler spærres

Af hensyn til de mange bilister, der dagligt bruger motorvejen, vil arbejdet med den nye asfalt foregå om natten. Men som bilist skal man alligevel væbne sig med lidt ekstra tålmodighed.

- Overledning af trafikken kan veksle i perioder, og der køres i perioder på affræset underlag i begge retninger. Årsagen til dette er, at det er korte strækninger, der arbejdes på, og der spares tid ved at udføre de forskellige arbejdsgange samlet, siger Kirsten Roelsgaard.

Læs også Martins grund bliver overrendt - spøjs attraktion trækker i folk

Samtidig bliver alle ramper ved afkørsel 42 Randers S spærret i perioder, så trafikanterne opfordres til i stedet at benytte afkørsel 43 Sd. Borup.

- Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne, siger hun og fortsætter:

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet vil medføre for vejens naboer og trafikanterne.

02:17

VIDEO: Sådan her lød reaktionerne fra bilisterne i januar 2018, da arbejdet med at udvide motorvej E45 gik i gang. 

Luk video

Mens arbejdet med at lægge den nye asfalt forventes at være færdigt i midten af august, kan dårligt vejr udsætte arbejdet yderligere.