Beboere i opgang evakueret under brand i nat

Alle beboere i en ejendom på Thorsgade i det centrale Randers blev i nat evakueret fra deres lejlighed

00:59

Branden opstod ved en fortrappe til en opgang i Thorsgade i Randers.

De fleste lå formentlig i en dyb søvn, da en opgang i Thorsgade i Randers i nat omkring kl. 3.30 pludselig var så fyldt med røg, at beboerne måtte evakueres via bagtrappen.

- Da vi ankommer, brænder det kraftigt fra en affaldscontainer ved opgangens fortrappe, og der er en del røg i opgangen, siger indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed, Niels Henrik Nielsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Hjemløse skal væk fra torvet: Nu bliver busskure fjernet

Brandvæsenet blev alarmeret af en beboer på førstesal, der blev vækket af sin røgalarm.

- Folk havde evakueret sig selv via bagtrappen, og ret hurtigt fik vi slukket branden og skulle så ventilere opgangen. Også de to øverste lejligheder havde fået en del røg, så der måtte vi også ventilere, fortæller Niels Henrik Nielsen.

Ifølge ham var der ingen personer, som blev udsat for røgforgiftning i en sådan grad, at de skulle tjekkes på sygehuset.

Intet tyder på påsat brand

Skadeservice overtog efter brandvæsenet arbejdet med at vurdere, om lejlighederne har taget så meget skade, at nogen skal genhuses.

- Det er dog ikke min umiddelbar vurdering, at det bliver nødvendigt. Der var ingen sodskader i lejlighederne, men kun røglugt, siger indsatslederen.

00:53

Den sidste nat i 2016 gik Aarhus Klunsernes hjemsted ved Lading i Favrskov op i røg. Nu er man ved at genopbygge stedet. Se mere i videoen her. 

Luk video

I opgangen er der i alt fire lejligheder. 

Østjyllands Politi skal nu kigge nærmere på brandårsagen. Efter sigende tyder intet på, at branden var påsat.

I videoen øverst i artiklen kan du se billeder fra branden i Thorsgade. Videoen er filmet af Local Eyes.

Thorsgade ligger i den centrale del af Randers.  Foto: Google Maps