Bas i brostenene: Gadefest skudt i gang i Storegade

Gadefester er ikke længere forbeholdt de helt store byer. TooManyLeftHands rykker gadefesten ud i landet, og Randers er torsdag første stop på vejen

Fra klokken 14.00 spiller musikken og baren åbner i Storegade. Festen fortsætter helt indtil 23.00. Foto: Sara Gangsted - Scanpix

De fleste forbinder gadefester med det københavnske kæmpearrangement Distortion. Men torsdag er det Storegade i Randers, der lægger scene til et hav af artister. Festen er gratis og skydes i gang klokken 14.00 og slutter klokken 23.00. 

Anders Kanstrup fra TooManyLeftHands, TMLH, forventer, at dagen byder på en fest udover det sædvanlige. 

Der er en speciel mangfoldighed over gadefester, som man ikke oplever på barer og natklubber.

Anders Kanstrup, TMLH

- Der er en speciel mangfoldighed over gadefester, som man ikke oplever på barer og natklubber. Gadefesterne bringer mange forskellige typer sammen, som hygger sig med hinanden, siger han. 

Det er de to DJ's og producere fra TooManyLeftHands, der har arrangeret gadefesten i samarbejde med Royal Beer, Faxe Kondi Booster og øvrige partnere fra nattelivet rundt omkring i landet. 

Idé fra publikum

Idéen til gadefesten i Randers og seks andre byer er kommet fra publikum på barer og natklubber. 

- Når vi har været ude og spille, så har vi oplevet, at efterspørglen efter gadefester også er der i de mindre byer. Så nu tager vi skridtet videre og rykker gadefesten ud i landet, siger Anders Kanstrup. 

Læs også Nu er det snart Randers Uge: Her er hvad du skal opleve

Udover DJ-duoen kan man opleve stjerner som Alexander Brown og BasedBoys, ligesom en lang række DJ's fra Randers-området har fået æren af at vende plader i Storegade. 

- Vi har gjort meget ud af, at der også skal være nogle lokale navne, som kender byen og ved, hvilken musik der fungerer, siger den ene halvdel af TMLH. 

Flere stop på vejen

Randers er første stop, men også Aarhus får fornøjelsen af gadefesten, når den bevæger sig rundt i landet. Her afholdes den i den sidste weekend af Aarhus Festuge, nemlig lørdag d. 2. september. 

Læs også Vandfald og blomsterhaver: Aarhus Festuges program er klar

Enkelte artister vil gå igen, når arrangementet rammer Aarhus, men også her er der fokus på at få aarhusianske artister indover. 

Datoer for gadefesten

Randers: 17. august 2017
Aarhus: 2. september 2017
Kolding: 25. august 2017
Aalborg: 26. august 2017
Viborg: 1. september 2017
Odense: 8. september 2017
Esbjerg: 9. september 2017