Bandidos-rocker fra Randers fængslet for rambuktyveri

Randrusianer med tilknytning til Bandidos sigtet for rambuktyveri på Fyn

01:01

Foto: Local Eyes

1 af 2

En 47-årig mand fra Randers og en 36-årig mand blev i går onsdag, sigtet og varetægtsfængslet for rambuktyveri mod en Danske Bank-filial i Ringe på Fyn.

- Der er tale om en 47-årig mand fra Randers, som er medlem af Bandidos. Han har ingen tilknytning til området. Den anden er en 36-årig mand fra Kolding, som tidligere har boet på Fyn. Han har også tilknytning til Bandidos, men udtaler at han er fratrådt, siger anklager Kirsten Flummer ved Fyns Politi til tv2oj.dk.

Se flere billeder på localeyes.dk.

Rambuktyveriet blev begået natten til tirsdag, hvor Fyns Politi modtog en anmeldelse om et rambuktyveri i Danske Bank i Algade 15 i Ringe. En gummiged blev kørt ind gennem facaden i Danske Bank-bygningen, og bankens hæveautomat blev båret ud med skovlen og læsset på en trailer tilhørende en sølvgrå personbil, hvorefter bilen kørte derfra.

Fire dømt efter vild automat-eksplosion

Gerningsmænd anholdt følgende dag

Tirsdag eftermiddag lykkedes det Fyns Politi at fange og anholde de to gerningsmænd. Politiet modtog flere anonyme henvendelser om en bestemt adresse, hvor de rigtigt nok fandt de to rambuktyve, som var i gang med at skære hæveautomaten op.

Onsdag formiddag blev de to rambuktyve fremstillet i grundlovsforhør. Begge tilstod tyveriet.

- Det er alment kendt at sådan nogle hæveautomater kan indeholde op mod en mio. kr., som var målet. Mændene siger, at de blev inspireret af en udsendelse på TV2. Men jeg tror, at inspirationen kommer fra et tidligere rambuktyveri på Fyn, der ligger et par år tilbage, som den yngste af gerningsmændene var involveret i, da han boede der, udtaler Kirsten Flummer.

Flere gerningsmænd på fri fod

Anklager Kirsten Flummer fortæller også, at der formodes at være flere gerningsmænd. Vidner, der var til julefrokost på en cafe overfor banken, fortæller, at der blev kaldt efter en Michael under tyveriet. Politiet er derfor ved at lave undersøgelser på gerningsstedet for at kunne finde frem til denne Michael.

De to gerningsmænd er sigtet for groft tyveri, hvor strafferammen er op til seks års fængsel.

I videoen øverst i artiklen kan du se billeder fra gerningsstedet. Videoen er lavet af Local Eyes.