Bambi på glatis: Unge flygtninge prøvede at stå på skøjter

I Randers fik en gruppe børn og unge fra det lokale asylcenter usikker grund under fødderne

01:44

De har prøvet lidt af hvert i deres korte liv, men i Randers var der alligevel en første for nylig, da en gruppe unge fra asylcentret skulle stå på skøjter. Det og en række andre udflugter giver dem en nødvendigt afbræk i en til tider hård hverdag.

- Jeg har ikke prøvet det før, og er lidt bange, når jeg får skøjter på, sagde Nargis Esmaili fra Iran inden hun kastede sig ud på isen.

Læs også AGF inviterer flygtninge og børnefamilier til gratis bold

Skøjteturen var en del af Ungdommens Røde Kors’ initiativ Youngsters, hvor børn og unge på Randers Asylcenter bliver tilbudt at komme med ud at bowle, med i regnskoven og meget mere.

- Det betyder meget, og jeg er glad for at være med i Youngsters. Jeg kan godt lide de ting, vi laver, fortæller 13-årige Amina Yakubi fra Ukraine.

Bag de mange tiltag står en gruppe unge, der vil gøre en forskel for flygtningene – ganske frivilligt.

- Lige så meget at det giver dem et smil på læben, så giver det også mig et. Jeg tror, at du kan betale hele din husleje med den glæde, du har, når du kommer hjem, siger aktivitetsleder i Youngsters, Ana Marie Sønderskov Clausen.

02:07

Flere østjyske asylcentre lukker, og det er også tilfældet for det ved Grenaa. For nylig takkede beboerne på centret lokalsamfundet for den måde, de var blevet modtaget her. 

Luk video

Hun er med til at skabe gode oplevelser for de unge fra asylcentret, der ofte kan have brug for at glemme alle deres problemer og bekymringer.

- Jeg kan godt lide Danmark, men det er hårdt at bo på asylcentret. Vi ser anderledes ud, og det er svært at være anderledes i skolen, forklarer Amina Yakubi.

I indslaget øverst på siden kan du se, hvordan det så gik, da de unge fra Randers Asylcenter skulle prøve at stå på skøjter.