Bakterier i drikkevand i Randers: Kog vandet inden brug

Får du dit vand fra Mejlby Vandværk ved Randers, skal du koge det inden brug

Ved en rutinemæssig kontrol er der fundet et for højt antal bakterier i drikkevandet fra Mejlby Vandværk i Randers Kommune. De omkring 300 husstande, der får deres vand fra vandværket, bør derfor koge vandet inden brug.

Kontroltjekket af vandet har vist, at det såkaldte kimtal er for højt, og det kan derfor være forbundet med sundhedsrisiko at bruge vandet uden at koge det først. Kimtallet, der er et mål for indholdet af mikroorganismer, er mål til 3.000 CFU/ml. Grænseværdien er 200 CFU/ml.

Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen forklaring på forureningen, men mistanken er rettet mod de tekniske installationer, der netop er blevet udskiftet.

Mejlby Vandværk forsyner det røde område med vand. 
Mejlby Vandværk forsyner det røde område med vand. 

Lukker for vandet i nat

For hurtigt at bekæmpe forureningen, opsætter vandværket i nat et UV-desinfektionsfilter, så vandet fra vandværket bliver bakteriefrit igen. Opsætningen af UV-desinfektionsfiltret betyder, at Mejlby Vandværk lukker for vandet i nat fra kl. 00 til kl. 05.

Et UV-desinfektionsfilter dræber alle bakterier i vandet med ultraviolet lys. Filteret virker så snart, det er sat op. Det betyder dog, at der stadig kan være restforurening i vandet i en periode. Først når prøver fra ledningsnettet viser, at vandet igen er rent, kan det drikkes uden at skulle koges først. 

Når UV-desinfektionsfilteret er sat op, vil der blive taget nye vandprøver. Mejlby Vandværk forventer at kunne give en status på resultaterne fra vandprøverne den 1. december.

Du kan følge driftsstatussen for Mejlby Vandværk her 

Randers Kommunes kogeanbefaling ved forurening af drikkevandet

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri