Avis skaffer folk i arbejde

Et utraditionelt samarbejde skaffer 28 i arbjede 

Folketingets arbejdsmarkeds- og beskæftigelses-ordførere imponerede over utraditionelt samarbejdet mellem Jobcenter Randers og Randers Amtsavis.

Der er uforbeholden ros og lykønskninger til Jobcenter Randers og Randers Amtsavis i forbindelse med det samarbejde, der har kørt siden 10. januar. De nyeste tal fra jobcentret viser, at 28 udfaldstruede er kommet i arbejde på de 26 dage, projektet indtil nu har varet.

- Avisen tager fat og er med til at løfte et samfundsansvar. Det er meget positivt. En avis er ikke et professionelt arbejdmarkedscenter, og alligevel tager man initiativ og bruger det netværk, man har. Det synes jeg er flot,« siger Ulla Tørnes, arbejdsmarkedsordfører for Venstre til Randers Amtsavis.

Det unikke samarbejde blev til, da en arbejdsgiver ringede til avisen. Han ville gerne ansætte en udfaldstruet, der havde været portrætteret i avisen. Det satte projektet i gang.

- Min første tanke er wow. I finder sammen i utraditionelle samarbejder, og det er jo netop det, der skal til,« siger Sanne Rubinke, der er beskæftigelsesordfører for SF.

At jobcentret på denne måde tager alternative metoder i brug er positivt. Det mener beskæftigelsesordfører hos Socialdemokraterne, Leif Lahn Jensen.

- Det er helt fantastisk, at man vælger at samarbejde på den her måde. Jeg håber og ønsker, at jobcentrene er så kreative, som lovens rammer tillader det, når det handler om at få udfaldstruede i arbejde, og hvis et samarbejde med avisen kan få nogle i arbejde, er det rigtig, rigtig godt, siger Leif Lahn Jensen.