Asylansøgere er i praktik på hospital

Asadulla Shodzhazada fra Ukraine glæder sig over muligheden for at lære om behandlingsmetoder og forbedre sit danske sprog

Hverdagen på asylcentret i Randers og sprogskolen er for tiden blevet krydret med lidt inspiration udefra for Asadulla Shodzhazada.

Han er flygtet fra krigen i Ukraine og har nu sammen med sin familie søgt om asyl i Danmark.

I modsætning til mange andre asylansøgere, har Asadulla Shodzhazada fået en helt unik mulighed. Han er i øjeblikket i praktik på Kirurgisk Afdeling på Regionshospitalet i Randers.

Her får han lov til blandt andet at kigge den ledende overlæge Lars Maagaard Andersen over skulderen og får på den måde indblik i behandlingsmetoder, som ikke er udbredt i hans hjemland.

Asadulla Shodzhazada er nemlig selv uddannet kirurg og er derfor interesseret i at lære om teknikker som for eksempel kikkertoperationer.

Glad for praktik

Han fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han er meget glad for at være kommet i praktik:

- Jeg vil gerne studere og tale dansk. Det er vigtigt for mig, siger Asadulla Shodzhazada, som drømmer om en dag, at kunne arbejde som læge i Danmark.

Regionshospitalet Randers har givet flere asylansøgere mulighed for et praktikophold. En mulighed, der giver god mening, fortæller ledende overlæge Lars Maagaard Andersen:

- I og med vi er en stor virksomhed i lokalområdet, så synes vi også, at vi har et socialt ansvar over for nogle af de flygtninge, som kommer til landet.

Du kan møde Asadulla Shodzhazada i tv-indslaget øverst i artiklen, hvor du også kan høre den ledende læge på Kirurgisk Afdeling i Randers uddybe, hvorfor hospitalet har takket ja til "asyl-praktikophold".

Anne Sophie Nieman Jensen

Bekymret elevrådsformand: - Nogle sidder som zombier foran skærmen

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

image001

Nye planer: Verdens førende børnehospital skal ligge i Østjylland

Pøt Mølle Frijsenborg Slotskro 1

playKromand presset af flytninger – frygter for den første tid efter genåbning

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder