Asser og Brian blev udråbt til coronahelte – nu modtager de hæderspris

Asser og Brian fra Randers Regnskov blev under corona-nedlukningen lovprist for at livestreame biologiundervisning på Facebook – nu modtager de en hæderspris for det.

Under corona-nedlukningen i foråret var Randers Regnskov som så meget andet lukket.

Men på trods af at have lukket, så fortsatte skoletjenesten takket være medarbejderne Asser Øllgaard og Brian Rasmussen med at udbrede viden om naturen.

De rykkede skoletjenesten over i online-universet ved at lave live-undervisning i biologi på Randers Regnskovs Facebook-side. Og det var med 50.000 daglige seere til følge.

Asser Øllgaard og Brian Rasmussens undervisning gik hurtigt viralt, og de blev tilbage i marts hyldet af flere medier herunder TV2 ØSTJYLLAND for deres arbejde. Flere udnævnte dem sågar til ’corona-helte’.

Nu bliver de endnu engang hyldet, men denne gang med en hæderspris til følge. De har nemlig til sammen vundet prisen som Årets Randersborger 2020. En pris, de er utroligt stolte af.

- Vi har jo ikke gjort det for at få priser og blomster og den slags. Vi har gjort det, fordi vi synes, det var super sjovt, siger Asser Øllgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Randers' borgmester, Torben Hansen, overrækker her prisen som Årets Randersborger til Asser Øllgaard og Brian Rasmussen fra Randers Regnskov.
Randers' borgmester, Torben Hansen, overrækker her prisen som Årets Randersborger til Asser Øllgaard og Brian Rasmussen fra Randers Regnskov.

De fortæller desuden, at de havde hørt lidt rygter om, at de var nomineret til prisen, men alligevel var det lidt en overraskelse, da borgmesteren pludselig kom med blomster til dem.

- Ideen var jo bare at blive ved med at fortælle folk, hvor fantastisk alt det her natur er, og hvad vi synes, der er fedt ved den, siger Brian Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Årets Randersborger - Fakta:

Folk fra hele verden fulgte med

Asser Øllgaard og Brian Rasmussens live-undervisning på Facebook gik ikke kun viralt inden for landets grænser.

Også folk fra Grønland og Færøerne, Norge og Sverige samt Australien og New Zealand har set med Randers Regnskovs Facebook-side.

Makkerparret fra Randers Regnskovs fortællinger om naturen blev også taget godt imod af danske skolelærere, der i flere tilfælde integrerede Asser Øllgaard og Brian Rasmussens undervisning i deres egen onlineundervisning.

- Vi har jo været blæst fuldstændig bagover af alt den kærlighed, vi er blevet mødt med på grund af den her undervisning, og den her pris er en fantastisk kulmination på det, siger Asser Øllgaard.

Randersborger-Komitéens begrundelse:

Foruden hæderen modtog de hver et diplom, blomster og en gave. I år var gaven meget passende en Kay Bojesen abe.

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 20.47.25

Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Charlotte Broman Mølbæk SF

Politiker går ind i sag fra Randers om lange ventetider

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Aarhusiansk restaurant laver finte for at omgå regel om bordbestilling

IMG_3557

Forårsrengøring på havbunden: Dykkere finder gammel indkøbsvogn

Ungdomskultur 2

Fra røvsyg til fed by: Gymnasieelever har skabt deres eget ungehus

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

Dagens mest læste