Asser og Brian blev udråbt til coronahelte – nu modtager de hæderspris

Asser og Brian fra Randers Regnskov blev under corona-nedlukningen lovprist for at livestreame biologiundervisning på Facebook – nu modtager de en hæderspris for det.

Under corona-nedlukningen i foråret var Randers Regnskov som så meget andet lukket.

Men på trods af at have lukket, så fortsatte skoletjenesten takket være medarbejderne Asser Øllgaard og Brian Rasmussen med at udbrede viden om naturen.

De rykkede skoletjenesten over i online-universet ved at lave live-undervisning i biologi på Randers Regnskovs Facebook-side. Og det var med 50.000 daglige seere til følge.

Asser Øllgaard og Brian Rasmussens undervisning gik hurtigt viralt, og de blev tilbage i marts hyldet af flere medier herunder TV2 ØSTJYLLAND for deres arbejde. Flere udnævnte dem sågar til ’corona-helte’.

Nu bliver de endnu engang hyldet, men denne gang med en hæderspris til følge. De har nemlig til sammen vundet prisen som Årets Randersborger 2020. En pris, de er utroligt stolte af.

- Vi har jo ikke gjort det for at få priser og blomster og den slags. Vi har gjort det, fordi vi synes, det var super sjovt, siger Asser Øllgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Randers' borgmester, Torben Hansen, overrækker her prisen som Årets Randersborger til Asser Øllgaard og Brian Rasmussen fra Randers Regnskov.
Randers' borgmester, Torben Hansen, overrækker her prisen som Årets Randersborger til Asser Øllgaard og Brian Rasmussen fra Randers Regnskov.

De fortæller desuden, at de havde hørt lidt rygter om, at de var nomineret til prisen, men alligevel var det lidt en overraskelse, da borgmesteren pludselig kom med blomster til dem.

- Ideen var jo bare at blive ved med at fortælle folk, hvor fantastisk alt det her natur er, og hvad vi synes, der er fedt ved den, siger Brian Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Årets Randersborger - Fakta:

Folk fra hele verden fulgte med

Asser Øllgaard og Brian Rasmussens live-undervisning på Facebook gik ikke kun viralt inden for landets grænser.

Også folk fra Grønland og Færøerne, Norge og Sverige samt Australien og New Zealand har set med Randers Regnskovs Facebook-side.

Makkerparret fra Randers Regnskovs fortællinger om naturen blev også taget godt imod af danske skolelærere, der i flere tilfælde integrerede Asser Øllgaard og Brian Rasmussens undervisning i deres egen onlineundervisning.

- Vi har jo været blæst fuldstændig bagover af alt den kærlighed, vi er blevet mødt med på grund af den her undervisning, og den her pris er en fantastisk kulmination på det, siger Asser Øllgaard.

Randersborger-Komitéens begrundelse:

Foruden hæderen modtog de hver et diplom, blomster og en gave. I år var gaven meget passende en Kay Bojesen abe.

Gjerrild Kro

playAflyste julefrokoster sender historisk kro i vinterhi

Marcel Meijer

Tre døde på plejecenter: Min sværeste dag som borgmester

Coronavirus vaccine

liveblog SSI: 50.000 flere test ved udgangen af januar

Politibil

Indbrud endte i vild biljagt

Gellerup boligblok

Ny ghettoliste offentliggjort: To er taget af listen

Anders Kühnau

Udvalg vil lukke gymnasium