Asfaltarbejde færdigt til tiden: Forvent mindre støj og bedre komfort

Trafikken i Randers har gennem seks uger været plaget af asfaltarbejdet om aftenen og natten. Nu er der godt nyt.

00:30

Århusvej i Randers er en af de helt store indfaldsveje. Det har derfor påvirket trafikken, at den har været spærret under arbejdet med at lægge ny asfalt.

Siden uge 31 har et større asfaltarbejde på Randers' mest befærdede indfaldsvej, Århusvej, skabt trafikale udfordringer. Nu er det slut, og entreprenøren kan med glæde meddele, at man er blevet færdig til tiden.

Rent faktisk var man færdig to dage før tid og kunne bruge torsdag og fredag i denne uge på oprydning og rengøring.

De kan forvente en hel plan vej, der støjer mindre, og som giver bedre kørekomfort. Der er også kommet nye afmærkninger, så det fås ikke bedre.

Michael Pihl, entrepriseleder YIT

- Arbejdet er forløbet uden de store problemer. Vi har holdt tidsplanen, og kun ganske få bilister har ikke respekteret afspærringerne, siger entrepriseleder hos asfaltentreprenøren YIT, Michael Pihl, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fra kl. 18-6 har forskellige dele af Århusvej fra motorvejsafkørslen ved Randers S ned til Randersbro været spærret for trafik.

Også nye afmærkninger

Samtidig har busruter været omlagt.

- Derfor var jeg nok lidt bekymret for at få en masse opkald fra utilfredse mennesker. Men der er ikke kommet nogle. Folk har været forstående, siger Michael Pihl.

Læs også Befærdet indfaldsvej skal have ny asfalt: Kan forstyrre din nattesøvn

Og nu kommer så gevinsten til bilisterne, lover han:

- De kan forvente en hel plan vej, der støjer mindre, og som giver bedre kørekomfort. Der er også kommet nye afmærkninger, så det fås ikke bedre.

Var klar til støjgener

Undervejs har asfaltarbejdet støjet i aften- og nattetimerne, men inden det gik i gang, var beboerne langs Århusvej klar på generne.

Per Børsting bor i Mølletoften ud mod Århusvej, hvor han også er næstformand for ejerforeningen Mølletoften 1-11.

Ham talte TV2 ØSTJYLLAND med i uge 29.

- At få fjernet ujævnheder på Århusvej og få den gjort mere støjsvag bliver godt. Folk vidste godt, at vejen var meget befærdet og kunne støje, da de flyttede hertil, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND.

00:29

VIDEO: Per Børsting kan godt leve med ekstra støj fra Århusvej. Interviewet er fra den 16. juli. 

Luk video