- Armene strøg i vejret

Værket i Randers jubler over donation

1 af 2

Musik- og Teaterhuset Værket i Randers får næsten 10 millioner kroner til at udvide og renovere spillestedet Turbinen.

Afsenderen af de mange penge er Sallingfondene, og i Randers er glæden over donationen ikke til at tage fejl af.

- Jeg kan love dig for, at man bliver glad, når man får sådan en nyhed. Armene strøg i vejret, og der var kæmpe jubel. Det er en donation, som i Randers kommer til at komme rigtig mange mennesker til gode, siger Mikael Quist Rørsted, der er musik- og teaterchef på Værket, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det var ham, der sendte ansøgningen om pengene af sted, og Værket har allerede en plan klar for Turbinen.

- Det betyder, at vi kan tage fat på renoveringen og udbygningen af Turbinen, så der kan komme tidssvarende og optimale forhold for både kunstenere og publikum, siger Mikael Quist Rørsted.

Derfor lukker Turbinen ned fra den 5. december i år med en koncert med Marie Frank. Stedet vil så være lukket i godt og vel et år, mens arbejdet står på, inden det i slutningen af 2015 er klar til at åbne op igen og fejre 25 års jubilæum. Turbinen har nu plads til 200 gæster, og efter renoveringen vil der være plads til yderligere 100.

Se: Donerer 166 mio. kr. til Østjylland

- Jeg glæder mig helt vildt på Randers' vegne. Det er i høj grad en gave til hele Randers. Det er en fantastisk ting, og der skal lyde en stor tak til Sallingfondene, siger Mikael Quist Rørsted.

Også på borgmesterkontoret vækker donationen glæde:

- Det er helt fantastisk og betyder, at vi i Randers nu får et rytmisk spillested, der indfrier et årelangt ønske om at styrke rammerne for vores musik og kultur. Nu kan vi om et lille år nyde nyere danske og internationale artister inden for rytmisk musik i optimale rammer i Turbinen. Jeg glæder mig rigtig meget. Det er simpelthen en dejlig nyhed for alle musikelskere, og vi siger stor tak til Købmand Herman Sallings Fond, siger borgmester Claus Omann Jensen (V).

Projektet Turbinen går ud på at etablere et nyt, rytmisk spillested med kapacitet til 300 ståpladser /150 siddepladser i tilknytning til Musik- og teaterhuset Værket. Projektet indebærer en komplet ombygning og renovering af den eksisterende bygning på 700 kvadratmeter i tre plan og nye tilbygninger på i alt 128 kvadratmeter.

Udover Værket i Randers har ARoS i Aarhus, Aarhus Academy for og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 modtaget penge fra Sallingfondene.