Anne-Mette udsat for tricktyv - men så tog en gruppe mænd affære

Anne-Mette Jensens telefon blev stjålet i Randers af en tricktyv. Det fik en gruppe mænd i Hobro til at opspore gerningsmanden, som førte politiet på sporet af en gruppe kriminelle i Aalborg.

Anne-Mette Jensen fra Randers mistede tidligere i november sin telefon i forbindelse med et tricktyveri, men efter en ”civil menneskejagt” er gerningsmanden nu blevet fundet.

Randrusianeren kunne nemlig spore sin telefon – og dermed gerningsmanden – på hans tur videre til Hobro. Og da hun samtidig delte sine informationer i Facebook-gruppen ”Facebook Hobro”, valgte en gruppe mænd at tage affære for at finde manden.

- Her havde de også oplevet manden i deres butikker. De ledte så der, hvor min telefon sidst var registreret og fandt ud af, hvilken bil manden kørte i, forklarer Anne-Mette Jensen.

To dage senere kunne Anne-Mette Jensens mor så hente datterens telefon på politistationen i Aalborg. Nordjyllands Politi havde nemlig anholdt tre rumænske mænd, der mistænkes for at stå bag en række tricktyverier.

- Folk syntes virkelig, det var enormt uretfærdigt, og de gjorde så meget for at finde de her mænd. Det er mega fedt at se, hvordan folk virkelig holder sammen, når der sker noget uretfærdigt, siger Anne-Mette Jensen.

Fanget ved Limfjordstunnelen

De fire mænd blev fremstillet i grundlovsforhør den 13. november, hvorefter de blev varetægtsfængslet i fire uger. Foreløbigt er de sigtet for ni forskellige tricktyverier begået i Nordjylland, men politiet formoder, at mændene står bag endnu flere, så sagen efterforskes nu yderligere.

Og så er vi tilbage ved de driftige mænd fra Hobro. Via overvågning, afhøringer og gode signalementer af både gerningsmænd og af den bil, de var kørende i, vidste Nordjyllands Politi nemlig, at det nok var en god idé at holde øje ved Limfjordstunnelen, hvor mændene blev anholdt.

- Årsagen til, at vi får fat i de formodede gerningsmænd, er en kombination af effektivt og hurtigt politiarbejde og et godt samarbejde med de berørte forretninger og medarbejdere. Vi har fået gode vidneudsagn og meget nyttig videoovervågning, der har hjulpet os i sagen, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov i en pressemeddelelse i forbindelse med sagen.

Anne-Mette Jensen har da også kun ros til overs for mændene og politiets håndtering.

- Politiet har virkelig gjort det godt, og så har de været sindssygt hurtige til at reagere på det og finde de her mænd, selvom det ikke var en stor forbrydelse, siger hun.

Sådan blev hun snydt

Anne-Mette Jensen mistede sin telefon, da hun var på arbejde i sin butik La Lume i Randers. Her kom gerningsmanden ind i butikken, tog sit mundmind af og fandt en avis frem fra inderlommen.

Herefter pegede han på nogle artikler, mens han snakkede til hende på et sprog, hun tolkede som østeuropæisk. Anne-Mette Jensen forklarede, at hun ikke forstod, hvad han sagde, og manden forlod derfor butikken. Kort efter forsvandt musikken dog også, og så vidste hun godt, hvad der var sket.

Musikken blev nemlig afspillet fra hendes telefon. 

- Jeg tænkte bare, det er løgn. Så jeg løb ud på gaden, men han var selvfølgelig væk, sagde Anne-Mette Jensen efter tyveriet.

Nu er telefonen så tilbage i Anne-Mette Jensens besiddelse – godt nok med en lille skade på skærmen.

Videokonsultation

Videokonsultation med lægen har gjort sit indtog under corona

fartkontrol

Fra i dag: Færdselsindsats mod alle

Sne

Her kan der falde snebyger mandag

Dresslab

play SoMe-shopping vinder frem: - Det allerbedste er, at jeg har en kommunikation med mine faste kunder

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere