Anklager om retssag: Ikke hverdagskost

Politiet har efterforsket sag om misbrug af børn i næsten halvandet år. Sagen mod 48-årig mand fra Randers begynder i dag.

01:36

1 af 2

Den meget omtalte pædofilisag fra Randers kan ikke undgå at påvirke de personer, der hos politiet har arbejdet med sagen.

Det forklarer anklager Morten Rasmussen fra Østjyllands Politi umiddelbart inden, sagen begyndte ved Retten i Randers tirsdag kl. 9.

- Det gør alle sager jo i et eller andet omfang. Som man kan se i anklageskriftet, er det jo ikke hverdagskost. Selvfølgelig bliver man påvirket af det i et eller andet omfang. Det er klart, siger Morten Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Delt video af egne overgreb

En 48-årig mand er tiltalt for medvirken til seksuelle overgreb og udbredelse af børneporno. Ifølge anklageskriftet har manden også filmet og delt video af egne overgreb.

- Jeg var med tilbage fra dengang, vi startede efterforskningen i maj 2014. Det er en længere sag, siger anklager Morten Rasmussen.

Grov pædofilisag for retten. Følg sagen live her

Anklagemyndigheden mener, at den 48-årige, der nægter sig skyldig, er så farlig, at han skal idømmes forvaring. Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

- Nu er det jo retten, der skal træffe afgørelsen om, hvad han skal have. Men påstanden om forvaring er jo kun i de groveste sager, og der hvor der er en risiko for, at der vil ske gentagelser af samme karakter.

TV 2 | ØSTJYLLAND følger hele tirsdag retssagen på både tv og web.