Alle skal have en uddannelse

En ny ungeenhed i Randers Kommune skal sikre, at alle unge mellem 15 og 29 år får en uddannelse

Randers Kommune vil uddanne alle unge. Derfor flytter en ny ungeenhed ind i lokaler på erhvervsuddannelsen Tradium, hvor enheden skal være med til at sikre, at de unge mellem 15-19 år får en uddannelse.

- Vi har sat os et klart og meget ambitiøst mål i Randers Kommune om, at alle unge skal have en uddannelse. Det mål har vi sat, fordi erhvervslivet i højere og højere grad efterspørger uddannet arbejdskraft, og det behov skal vi imødekomme for at sikre vækst, siger Christian Boldsen, der er formand for beskæftigelsesudvalget i Randers i en pressemeddelelse.

- Samtidig betyder udviklingen i erhvervslivet, at uddannelse bliver mere og mere afgørende for, at man kan få et arbejde og forsørge sig selv og sin familie. Den nye ungeenhed vil være med til at sikre, at vi i Randers er gearet til den udvikling, fortsætter han.

Ungeenheden, som hedder Ungdommens Uddannelseshus Randers, er flyttet ind i lokaler på erhvervsuddannelsen Tradium og åbner 1. juni.

Enheden, som består af Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers og Uddannelseshuset samt et særligt unge-team fra Jobcenter Randers, kommer til at fungere som en samlet indgang til kommunen for alle uddannelsessøgende og potentielt uddannelsessøgende unge mellem 15 og 29 år.

Placeringen på Tradium er ikke tilfældig.

- Placeringen betyder, at de unge fra begyndelsen vil opleve et studiemiljø, og vi sender et klart signal om, at uddannelse kommer før offentlig forsørgelse. Det vil også skinne igennem i den måde, vi arbejder på, siger Pia Bendtzen, der er leder af Uddannelseshuset.