Alexander er en stjerne på YouTube

19-årig youtuber fra Randers dokumenterer alt på sin YouTube-kanal, og i weekenden blev han hædret for sit arbejde til prisuddeling

02:28

Alexander Husum fra Randers er 19 år gammel, og så lever han af at være youtuber.

- Det at være youtuber handler om, at man har sit eget online-univers. Jeg lægger videoer op på min kanal, og jeg lægger op, hvad jeg synes, er fedt, siger Alexander Husum.

Han blev student i sommer, og siden da har han levet af at filme og dokumentere stort og småt på sin YouTube-kanal, som har 148.000 følgere.

Læs også Khaled fra Odder er blevet et Youtube-hit

I weekenden blev han så hædret for sit arbejde, da han til Gultuben, et stort show, der hylder youtubere, vandt hele to priser. Blandt andet prisen for bedste YouTube-klip.

- Da de siger mit navn, knækker jeg helt sammen, kysser min kæreste, går op på scenen, og så er jeg lige ved at græde. Det var så vildt, siger Alexander Husum.

Læs også Khaled underviser i dansk på Youtube: Nu er han prisvinder

Med knap 150.000 følgere på sin private YouTube-kanal er Alexander Husum en populær ung mand, og det kan mærkes.

- Jeg kan ikke gå uden for min dør uden, at der er nogen, der vil have en autograf eller have taget et billede med mig, siger han. Alexander Husum tilføjer, at han tit får beskeder fra folk, der har det svært, og som søger til hans kanal for at komme i bedre humør.

- Det betyder meget, at jeg kan få folks humør op, bare fordi jeg er så mega mærkelig, siger han.

Læs også Østjysk sci-fi kortfilm hitter på nettet

Den populære youtuber fra Randers kan leve af at være youtuber, fordi han modtager sponsorater.

Lige nu er det YouTube-kanalen, der har Alexander Husums ubetingede fokus, men i fremtiden kommer det måske til at ændre sig.

- Planen er, at jeg fortsætter med at youtube, og ser, hvor det bærer mig hen, men jeg skal også i gang med at studere igen på et tidspunkt, siger han.

Øverst i denne artikel kan du se et indslag om Alexander Husum, og blandt andet se et uddrag fra klippet ”Den perfekte kæreste”, som blev kåret som årets bedste klip til Guldtuben.

Nedenfor kan du se af Alexander Husums YouTube-videoer.