Alex opfordrer stadig sine kunder til at bruge mundbind

SuperBrugsen i Spentrup ligger midt i et nedlukket sogn. Derfor opfordrer uddeler Alex Bach sine kunder til fortsat at have mundbind på, selvom det ikke længere er et officielt krav.

Det har været en befrielse for mange, at de i dag har kunnet gå ind i butikker uden mundbind. Det er nemlig en af de restriktioner, der per dags dato er løftet i store dele af samfundet.

Og selvom man egentlig gerne må slippe, når man skal ud at købe en liter mælk, opfordrer Alex Bach alligevel sine kunder til at beholde mundbindet på lidt endnu. Han er brugsuddeler i SuperBrugsen i Spentrup, hvor de i dag havde første officielle nedlukningsdag i sognet.

Fredag var både incidenstallet, positivprocenten og antallet af nye smittede den seneste uge for højt.

- Jeg synes, det sender et godt signal, at vi også tager vores del af tørnen, når byen er lukket ned. Nu har vi klaret os med mundbind i otte måneder, så tænker jeg også, at vi – med lidt held – kan klare en uge mere, siger Alex Bach.

Det er fuldstændig frivilligt, om man vælger at følge opfordringen, men da TV2 ØSTJYLLAND var på besøg i butikken mandag, fulgte langt de fleste den høflige henstilling.

- Nu bliver jeg snart student, så jeg vil helst ikke risikere at få corona. Det er bare at tage mundbindet på, siger Mark Eriksen fra Thorsø.

Søndag var der blot én smittet i hele Randers Kommune - og det var ikke i Spentrup.
Søndag var der blot én smittet i hele Randers Kommune - og det var ikke i Spentrup.

Udfordring fra hovedkontoret

På landsplan har Coop, som SuperBrugsen er en del af, valgt at fejre farvellet til mundbindet med en ny kampagne. Her kan alle kunder, der har droppet mundbindet og smiler til kassedamen, sikre sig en rabatkupon på 10 procent, næste gang de handler.

Hvordan flugter det med jeres linje om at beholde mundbindet på?

- Det flugter ikke supergodt. Coop laver en markedsføring, der dækker hele Danmark, og lige nu er der få undtagelser i enkelte sogn. Vi har ikke råbt højt om det, men kommer man ned til kassen, så får man en voucher, og ellers fejrer vi det lidt senere, når vi også smider mundbindene, siger Alex Bach.

I SuperBrugsen holder Alex Bach og kollegerne nu godt øje med tallene og kommunens ageren. Hos sidstnævnte er det håbet og forventningen, at sognenedlukningen i Spentrup kan afsluttes, når vi går ind i en ny uge. 

Mandag var vi på besøg i Spentrup, der havde sin første officielle nedlukningsdag.