Aldrig stillet op til byrådet: Nu står Enhl. til mandater

Ny meningsmåling giver overraskende resultat i Randers

Kommunalvalget i Randers Kommune om to år kan meget vel blive en meget spændende affære.

Flere af byrådets store og små partier går nemlig tilbage i en helt ny Megafon-måling foretaget for TV 2 | ØSTJYLLAND.

Til gengæld er Enhedslisten den helt store vinder og ikke mindst 'dark horse'.

Partiet får otte procent af stemmerne i målingen, hvor 405 vælgere er blevet adspurgt om, hvilken liste eller parti de ville stemme på, hvis der var kommunalvalg i år.

Det særlige ved Enhedslisten er, at partiet slet ikke er repræsenteret i Randers Byråd i dag. Derfor kommer resultatet som lidt af en overraskelse for Frede Kirkholm Nielsen, som er talsmand for Enhedslisten i Randers.

Han glæder sig dog over, at partiet ifølge målingen har god opbakning fra vælgerne i øjeblikket - og altså ville storme direkte ind i byrådet, hvis der var valg i dag:

- Det lyder rigtig godt. Det er jeg meget glad for for at høre, siger han til tv2oj.dk.

Overvejer opstilling

Enhedslisten har aldrig opstillet kandidater til byrådet i Randers Kommune. Siden 1993 har den randrusianske afdeling af partiet kørt et parløb med Beboerlisten.

Det kom blandt andet til udtryk ved kommunalvalget i 2013, hvor Enhedslisten opfordrede vælgerne til at sætte deres kryds ved Beboerlisten:

- Vi føler os godt dækket ind af Beboerlisten i den her valgperiode, men hvad vi gør ved næste valg, har vi endnu ikke taget stilling til, siger Frede Kirkholm Nielsen.

Hvis man ser på de øvrige partier, er der både op- og nedture i den nye meningsmåling. Venstre og Socialdemokraterne går tilbage med henholdvis 5,1 og 4,4 procentpoint, så de nu er lige store partier (27 procent).

Som det også er set i andre kommuner, går Dansk Folkeparti og Liberal Alliance frem. Det samme gør Radikale Venstre og Kristendemokraterne. Sidstnævnte har dog stadig ikke nok stemmer til at sikre sig en byrådsplads.

Du kan fordybe dig i alle tallene i meningsmålingen øverst i artiklen.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender onsdag aften en direkte tv-debat om Randers Kommune med deltagelse af politikere fra alle byrådets partier.

Meningsmålingen og debatten gennemføres som en del 'Midtvejsvalget' på TV 2 | ØSTJYLLAND. Se debatten fra Randers fra kl. 19.30 onsdag aften.

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

corona

Hele landet fastholdes på højeste niveau i coronavurdering