Aflyst festuge er klar med alternativ fejring

Selvom den traditionelle Randers Festuge er aflyst i år, kan randrusianerne alligevel få en alternativ festugeoplevelse.

Foto: Randers Kommune

Det bliver en usædvanligt stille august i Randers i år. Randers Festuge 2020 er nemlig aflyst.

Men selvom Covid-19 har sat en stopper for åbningskoncert, jazz-telt, regatta og lignende, så kommer byen ikke til at ligge i dvale.

Man kan ligesom få en kulturel eller musikalsk krammer

Mette Bertelsen, eventchef, Randers Kommune

Randers Festuges bestyrelse har nemlig valgt at bruge knap en kvart million kroner på at skabe kulturelle oplevelser i stedet.

Her har Randers Festuge bedt forskellige kulturtilbud om at tænke i nye formater.

- Man kan ligesom få en kulturel eller musikalsk krammer. Det er arrangementer, der kommer til dig, fortæller eventchef, Randers Kommune Mette Bertelsen til TV2 ØSTJYLLAND og supplerer:

Læs også Randers Festuge aflyst

- Vi sender det afsted som en kærlig hilsen, når nu vi går glip af festugen

Udstilling på Steenmannsgade

Over 20 kulturtilbud har søgt om støtte i puljen - heriblandt Randers Kulturhus, der er i fuld gang med at forberede en udstilling om børns tanker under coronakrisen som afløser for festugen.

Udstillingen skal stå på Steenmannsgade lige uden for Kulturhuset og skal blandet andet bestå af digte, tegninger, videoer, og podcasts.

Det er ikke så meget mig. Der skal være mere gang i den.

Oliver Bøgeskov Carstens, 17 år, Randers

- Vi er rigtig glade for, at vi må lave en udstilling i Steenmannsgade, hvor alle de her fine produkter bliver vist frem, siger Signe Winther Brinkmann, der er koordinator for Skole og Uddannelse på Randers Bibliotek.

Og selvom coronakrisen har sat en stopper for den traditionelle festuge, så er hun positiv over for den alternative fejring.

Læs også Randers i Kina tilbage på sporet: Sådan skal en kopiby se ud

- Det har jo givet os mulighed for at tænke kreativt på en anden måde. Der er et potentiale, vi har kunnet rykke og udvikle på, som vi ikke normalt kan gøre.

Signe Winther Brinkmann glæder sig til at kunne åbne udstillingen.

Ikke som den rigtige festuge

Spørger man randrusianerne selv, kan den alternative festuge dog ikke helt kompensere for de oprindelige planer.

- Det der teater og musik er ikke noget for en knejt på 17, der har lidt krudt i røven. Det er ikke så meget mig. Der skal være mere gang i den, siger Oliver Bøgeskov Carstens.

Læs også Smukfest booster lyd og look: Ikonisk scene nu større og stærkere

- Det kan da godt være, at vi finder noget, vi lige kunne tænke os. Men det er ikke noget, jeg går vildt meget op i, siger Ole Lien Olsson.

Alle begivenheder er endnu ikke offentliggjort, men vil løbende blive det.