Afleverede stjålne skildpadder tilbage - nu er han sigtet af politiet

Samme mand, der fandt skildpadder og bragte dem tilbage til Randers Regnskov, sigtes for at have stjålet dem

00:20

VIDEO: De tre ekstremt sjældne skildpadder er nu tilbage i Randers Regnskov. Her fortæller dyrepasser Kristian Sørensen om det lille julemirakel. Video: Randers Regnskov

- Tager du pis på mig?

Sådan lød det fra Jack Lund fra Kastbjerg, da han blev ringet op af Østjyllands Politi.

Læs også Ekstremt sjældne skildpadder stjålet fra Randers Regnskov: Nu er de fundet

De fortalte ham, at han var sigtet for at stjæle de sjældne skildpadder fra Randers Regnskov, som han tidligere havde indleveret til stor glæde for den randrusianske trope-zoo.

- Jeg spørger, om det er en joke. Jeg har aldrig stjålet noget. Jeg har mit eget tømrerfirma og tjener mine egne penge. Hvad skal jeg med nogle skildpadder, spørger Jack Lund til TV2 ØSTJYLLAND.

Jack Lund indleverede anden juledag de stjålne skildpadder. Nu er han sigtet for også at have stjålet dem. Foto: Privatfoto

Væk i to måneder

Skildpadderne blev stjålet fra Randers Regnskov ved højlys dag i begyndelsen af november. De var væk i næsten to måneder, før Jack Lund indleverede dem 2. juledag.

- Jeg er meget glad. Det er et lille julemirakel, og det var en rigtigt god dag på kontoret. Det har været en følelsesmæssig rutsjebane, men vi er meget lettede over, at de er tilbage, sagde dyrepasser Kristian Sørensen torsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg har aldrig stjålet noget. Jeg har tømrerfirma og tjener mine egne penge. Hvad skal jeg med nogle skildpadder?

Jack Lund, Kastbjerg

Ifølge Jack Lund fandt han skildpadderne hos en potentiel kunde. Han var ude for at vurdere standen på kundens hus, og der så han som noget af de første de tre skildpadder.

- Jeg kørte ud til ham og så, at de her starutter traskede rundt på parketgulvet. Jeg undrede mig over, hvad det nu var for noget og tænkte, at der var mulighed for at lave en pissedyr suppe ud af dem. Men så begyndte det at dæmre for mig, for de har jo nogle meget specielle aftegninger på skjoldet, sagde han torsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Kunden havde ifølge Jack Lund haft skildpadderne i omkring 14 dage. Han havde haft en udenlandsk ven på besøg, som havde haft dem med, og nu hang kunden så på de tre skildpadder. 

Jeg ville have gjort det igen. Min familie er stolte er mig. De synes, det er noget forbandet vrøvl.

Jack Lund, Kastbjerg

- Han gik til bekendelse med det samme. Han var træt af at have dem stående, for det var jo ikke ham, der havde stjålet dem. Jeg insisterede på, at jeg skulle have dem med. Jeg gav ham en fribillet, så han ikke skulle få repressalier, og jeg aftalte med ham, at han så gav mig dem uden beregning, sagde Jack Lund.

Fik gratis årskort og rundvisning

Da han fik sig googlet frem til, hvor sjældne og værdifulde skildpadderne er, tog han kontakt til Randers Regnskov. Faktisk var det også på opfordring fra hans datter, som til jul ønskede sig, at hendes far sørgede for, at skildpadderne kom hjem til Randers.

Jack Lund fik som tak for indleveringen et tilbud om en gratis rundvisning og gratis årskort til Randers Regnskov. Det vil han stadig benytte sig af, og så håber han, at hans advokat vil få styr på sagen med politiet.

Randers Regnskov har i alt otte burmesiske stjerneskildpadder. Tre af dem var blevet stjålet, og nu er de kommet tilbage. Foto: Randers Regnskov

Han fortryder ikke, at han indleverede de tre skildpadder.

- Jeg ville have gjort det igen. Min familie er stolte er mig. De synes, det er noget forbandet vrøvl. Mine børn er stolte af mig. Jeg er skildpaddehelten, siger Jack Lund.

Han har ikke tænkt sig at fortælle, hvem der stjal skildpadderne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Østjyllands Politi kan endnu ikke bekræfte, at Jack Lund er sigtet for tyveriet.