Ældre mand vækket af røgalarm: - Det kunne være gået galt

Defekt pillefyr sendte røg ud i bolig nord for Randers

En ældre mand i Hald har god grund til at være glad for sin røgalarm. Foto: Google Maps

En ældre mand fra Randers' nordlige opland kan muligvis takke en røgalarm for, at en større brand blev forhindret natten til torsdag.

Ifølge Beredskab & Sikkerhed i Randers vågnede manden ved 01.30-tiden ved, at hans røgalarm begyndte at bippe højlydt. Han kunne derefter konstatere, at der kom en del røg fra hans pillefyr.

Læs også Frivillig brandmand reddede bygning fra at gå op i flammer

Efter at have modtaget alarmen sendte brandvæsnet straks flere medarbejdere af sted til mandens bolig på Tvedevej i Hald.

- Vi rykkede straks ud til adressen, men manden nåede selv at få løst problemerne med pillefyret ved at fjerne en slange. Der har været en eller anden defekt ved fyret, siger indsatsleder Niels Henrik Nielsen fra Beredskab & Sikkerhed i Randers til TV2 ØSTJYLLAND.

Opfordring: Husk alarmen!

Brandvæsnet fik slukket de sidste gløder, da medarbejderne var ankommet til stedet. Derudover foretog de sig ikke noget.

Ifølge indsatslederen kunne branden have udviklet sig til noget langt værre, hvis ikke manden havde haft installeret en røgalarm.

- Det kunne være gået galt, hvis ikke manden var blevet vækket, fastslår han.

Læs også Brand i ældrebolig på plejehjem i Aarhus V

Indsatsleder Niels Henrik Nielsen har derfor en klar opfordring til alle østjyder:

- Husk nu at få hængt røgalarmer op - og løbende at tjekke dem for at se om de virker. Vi går en tid i møde, hvor mange har tændt julelys og adventskranse, og der er en risiko for, at det går galt. Derfor er det helt afgørende at have røgalarmer, fastslår han.

Der skete ingen skader på hverken personer eller inventar i forbindelse med branden i Hald.