Ældre kvinder forsøgt narret af falske bankmænd

Onsdag forsøgte mænd at narre tre kvinder i Randers for penge ved at påstå, de kom fra banken.

Østjyllands Politi fik onsdag tre anmeldelser fra Randers, hvor ældre kvinder var blevet kontaktet af mænd, som udgav sig for at være fra banken. 

Det fremgår af politiets døgnrapport.

Gennemtænkt svindelnummer

Den første kvinde som blev forsøgt svindlet, var en 82-årig kvinde.

Først på eftermiddagen blev hun ringet op af en mand, som påstod, at han var fra hendes bank, og at nogen havde forsøgt at svindle med hendes konto. 

Hun skulle derfor have et nyt dankort, og hvis hun gav ham pinkoden, så kunne hun bare bruge den samme til det nye kort. Han ville så sende en medarbejder hen for at hente det gamle kort.

Kvinden gav pinkoden til manden, men da en mand kort efter bankede på for at hente det gamle kort, blev hun alligevel mistænksom og nægtede at udlevere det. 

Blot et par timer senere fik politiet en ny anmeldelse, og her var det en 92-årig kvinde, som var blevet udsat for præcis samme svindelnummer. 

Hun bor i samme område som den første kvinde, og denne gang havde den påståede bankmand fået fat i kortet. Kortet blev dog spærret og gerningsmændene nåede ikke at hæve penge på kortet.

Det tredje offer var en 99-årig dame, men gerningsmændene nåede heller ikke her at få penge ud af det. 

Manden, som kom for at hente dankortene, beskrives som dansk af udseende, lys i huden og dansktalende. Han er omkring 175 centimeter høj med kort, brunt hår. Manden havde korttrimmet fuldskæg og var iført lyseblå skjorte og lyseblå jeans.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen og hører gerne fra folk, der har informationer om gerningsmændene.

Politiet opfordrer i samme omgang til, at man aldrig udleverer sin pinkode eller sit dankort, og at man gerne må advare sine ældre familiemedlemmer om svindelnummeret.