Advokat vil bygge stort vartegn på ti etager

Der skal bygges et hotel på ti etager langs Gudenåen i Randers, hvis det står til Bent Stamer.

Sådan drømmer Bent Stamer om, at hotellet skal se ud i fremtiden. Foto: archvisuals.dk

Randers skal have et nyt vartegn. Det mener advokaten Bent Stamer.

Derfor har han præsenteret en plan, der viser, hvordan han forestiller sig et nyt ti-etagers hotel i Randers skal se ud.

Læs også Kåret til bedste badehotel: Lokal opbakning betyder alt

Stamers plan er, at hotellet skal placeres på området ved Brotoften. På toppen af hotellet drømmer han om et loungeområde, der kan komme alle borgere i Randers til gode.

- Folk skal kunne gå ind fra gaden og sætte sig op på øverste etage, hvor de kan få en kop kaffe og kigge ud over byen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Randers har et negativt ry i hele Danmark. Det er vigtigt, at de får vist, at de kan noget.

Bent Stamer, advokat

Udover at være advokat er Bent Stamer også allerede en velkendt herre i det randrusianske entrepernørliv, da han også er en af mændene bag lejlighedsprojektet på den gamle Metax-grund i Toldbodgade.

Hotellet skal placeres tæt ved Gudenåen. Foto: archvisuals.dk

Skal være byens kronjuvel

Hos formanden for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune er der også en tommelfinger, der peger opad. Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti ser nemlig store perspektiver i et eventuelt byggeri.

Jeg er sikker på, at det er et projekt, der vil sætte byen på Danmarkskortet.

Frank Nørgaard (DF), formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune

- Det ser spændende ud. Og jeg er sikker på, at det er et projekt, der vil sætte byen på Danmarkskortet, siger han og fortsætter.

- Lige nu er der kun 250 hotelværelser i Randers. Det er en af årsagerne til, at det er svært at trække store begivenheder til byen. Derfor skal der flere hotelværelser til.

Læs også Nyt hotel har kun ét værelse

Og det er naturligvis noget, som idémanden Bent Stamer også bakker op omkring.

- Randers har et negativt ry i hele Danmark. Det er vigtigt, at de får vist, at de kan noget. Hvis de første ting, der bliver sat i gang er forkølede, så ender det hele med at være forkølet, siger han.

- Der er ingen tvivl om, at det ville være en flot kronjuvel for byen at få sådan et hotel.

Glasfacaden skal gøre bygningen mere gennemsigtig. Foto: archvisuals.dk

Samtidig er han sikker på, at det vil være rentabelt at bygge et hotel i Randers. For byen har ikke mange hotelpladser i forhold til antallet af indbyggere, forklarer Bent Stamer.

- Sådan et hotel vil også kunne trække gæster til sig langvejs fra. Lige nu synes jeg ikke, at der er en ordentlig kvalitet på hotellerne i Randers. Folk vil gerne bo på noget, der er bedre end det, de har derhjemme.