Advokat: Jesper Langballe er gået langt over stregen

Ytringsfrihed ikke er ensbetydende med retten til at genere andre, mener advokat, der fører sag mod DF-politikeren fra Randers.

Injuriesagen, som integrationsmedarbejder Mohammad Rafiq har anlagt mod Randers-politikeren Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti og Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, skal føres af Køge-advokat Mikael Dreyer, skriver DAGBLADET Køge.

Injuriesagen omhandler grove udtalelser om, at muslimske fædre både voldtager og slår deres døtre ihjel, og Mikael Dreyer er overbevist om, at hans klient har en god sag. For de to kontroversielle debattører er ifølge advokaten gået langt over stregen.

- Det er, som om, vi har glemt, at ytringsfrihed ikke er ensbetydende med retten til at genere andre, siger Mikael Dreyer til Dagbladet Køge.

Mikael Dreyer og Mohammad Rafiq har krævet, at Lars Hedegaard og Jesper Langballe skal betale en tortgodtgørelse på 40.000 kroner, som ubeskåret skal gå til Røde Kors

Injuriesagen skal for retten på Frederiksberg på et endnu ikke fastlagt tidspunkt, og den kører sideløbende og uafhængigt af den racismesag mod Lars Hedegaard, der også er rejst i kølvandet på de grove udtalelser om muslimer.

Racismesagen er anmeldt til Østjyllands Politi af læge og næstformand for Århus Kommunes integrationsråd, Yilmaz Evcil.

Kilde: Dagbladet Køge