Åbner helt ny uddannelse

I Randers Kommune bliver det nu muligt at uddanne sig til såkaldt e-købmand

Foto: Roar Lava Paaske

Danskerne bliver gladere og gladere for at handle på nettet, og det har de nu taget konsekvensen af i Randers.

Her bliver det for fremtiden muligt at tage en uddannelse som 'e-købmand'.

Det er den nye organisation e-business Randers, der åbner for uddannelsen.

Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) vil officielt åbne uddannelsen tirsdag den 14. april klokken 11.00 hos it-virksomheden DanDomain. Her vil der også være blomster til den første indskrevne studerende.

Uddannelsen bliver en toårig uddannelse, og det er meningen, at den skal klæde på til at navigere og videreudvikle i de e-handelsmuligheder, der eksisterer i Danmark.

Daniel Madié (K), der er formand for erhverv- og landdistriksudvalget i Randers Kommune, har store forventninger.

- Jeg er overbevist om, at med den nye uddannelse kan vi styrke en detailhandel, der er presset af, at nye forbrugsmønstre udvikler sig, handel er blevet global og det kræver nye måder at drive forretning på. Derfor var det også oplagt, at erhvervs- og landdistriktsudvalget prioriterede denne e-satsning med 2 mio. kr, siger han i en pressemeddelelse.

Også borgmesteren er begejstret.

- Randers står på mange års stærke traditioner inden for købmandskab, industri og handel. Samtidig har vi nogle af landets førende it-virksomheder og dygtige uddannelsesinstitutioner. Det kobler vi og etablerer e-business Randers og en ny uddannelse som e-købmand. Og dermed tager vi hul på en af de væsentlige udfordringer for detailhandlen i dag, den stigende e-handel. Samtidig viser vi, at det nytter, når alle væsentlige interessenter - såvel offentlige som private - sætter sig sammen for at skabe noget nyt, siger Claus Omann Jensen i pressemeddelelsen.