Aastrup vidne til valgsvindel

Tidligere Randers-borgmester fulgte russisk valg

Som den eneste danske repræsentant fulgte den tidligere Randers-borgmester og nuværende folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) søndag det russiske præsidentvalg.

Michael Aastrup Jensen var sendt til Rusland som valgobservatør for Europarådet.

I løbet af søndagens præsidentvalg besøgte han syv valgsteder i henholdsvis Moskva og provinsbyen Tver, som ligger 200 km nord for den russiske hovedstad.

- Vi observerede, at usædvanligt mange havde brevstemt ved de valgsteder, vi besøgte. Antallet af brevstemmer lå flere steder på op mod 30 pct. Det kunne tyde på, at der er vælgere, der har stemt flere steder, siger Michael Aastrup Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Michael Aastrup Jensen fremlægger Europarådet mandag formiddag en rapport. Denne rapport slår sandsynligvis fast, at der har fundet valgsvindel sted.

- Det lyder paradoksalt, men faktisk er der fremgang at spore. I forhold til vestlige standarder er valget stærkt kritisabelt. Men i forhold til tidligere russiske valg, tyder det på, at det går den rigtige vej, forklarer Michael Aastrup Jensen i en telefon fra Moskva.