Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Det var en forkert beslutning at tage Dubai, skriver Michael Aastrup nu på Facebook.

Folketingspolitiker og udenrigsordfører Michael Aastrup (V) rejste i begyndelsen af januar væk fra Danmarks gråvejr og ned til varme og solskin i Dubai. 

En tur, han selv betalte delvist, men som samtidig ifølge ham selv var arbejdsrelateret. 

Rejsen har givet massiv kritik af Michael Aastrup, da Udenrigsministeriet i samme periode bad danskerne undgå alle ikke nødvendige rejser til Dubai. 

Samtidig er netop Dubai kommet i søgelyset de seneste dage, fordi 33 danskere kom hjem fra ørkenbyen med falsk negative corona-tests.

Lørdag den 23 januar var der 26 grader i Dubai og dermed vejr til et hvil på stranden.
Lørdag den 23 januar var der 26 grader i Dubai og dermed vejr til et hvil på stranden. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Ritzau Scanpix

Meget forkert

Nu undskylder Michael Aastrup for sin adfærd i et Facebookopslag. 

- Det var en meget forkert beslutning at tage til Dubai, som jeg er rigtig ked af, skriver folketingspolitikeren lørdag formiddag på Facebook.  

Michael Aastrup var på rejse i Dubai mellem den 4. og den 9. januar. Med sig på turen havde han sin kæreste, som brugte tiden på at slappe af. 

Det var en forkert beslutning at tage hende med, beklager Aastrup nu på Facebook. 

- Jeg beklager dybt, for jeg er faktisk helt enig i, at vi politikere selvfølgelig skal ikke bare overholde loven, men også gå foran med det gode eksempel, skriver han.

Testet negativ

De mange falsk negative corona-test blandt danskere, der kom hjem fra Dubai, fik torsdag transportministeren til at stoppe alle fly til Danmark fra netop Dubai i fem dage. 

Det skyldes ifølge ministeren, at der er mistanke om, at de negative testsvar fra rejsende til Dubai ikke er pålidelige. 

Både Michael Aastrup og kæresten er imidlertid blevet testet flere gange på dansk grund, efter de kom hjem, skriver han på Facebook. 

Og testene var negative.  

Udenrigsministeriet ændrede 8. januar 2021 hele verden til rød. Det betyder, at alle unødvendige rejser til hele verden frarådes.
Udenrigsministeriet ændrede 8. januar 2021 hele verden til rød. Det betyder, at alle unødvendige rejser til hele verden frarådes. Foto: Udenrigsministeriets rejsevejledninger


Rød zone

I det tidsrum, hvor Michael Aastrup Jensen og hans kæreste var i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater var anbefalingen fra Udenrigsministeriet, at man skulle undgå alle unødvendige rejser til landet.

Mens parret var afsted - den 8. januar - ændrede Udenrigsministeriet vejledningen til rød, hvilket betyder, at alle rejser frarådes.

Michael Aastrup Jensen understreger overfor TV2 ØSTJYLLAND, at diplomatiske rejser var tilladt, da han rejste til Dubai:

- Det er meget vigtigt for mig at understrege, at diplomatiske rejser var tilladt.

- Hvis jeg havde en ide om, at vi ville gå i rød status, så var jeg naturligvis ikke taget af sted. Jeg fik først kendskab til det en time før, at det blev meldt ud af regeringen. Derefter skyndte jeg mig at bestille flybilletter hjem, siger Michael Aastrup Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Politikeren siger, at rejsen var nødvendig, da han udover over mødet med den danske generalkonsul også havde en række møder med forskellige organisationer i Dubai:

- Det var for at passe mit job, da jeg som blandt andet udenrigsordfører sidder i en lang række internationale fora, siger Michael Aastrup Jensen.


VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

020321 digi Ny døgnvarmestue

play Ny varmestue skal hjælpe på uro og nabogener

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Smukfest 2019

Brancher skriger på et coronapas: - Mine fødder bløder nærmest af at trippe så meget

Hjemmeundervisning

Undervisningsminister vil have flere børn til nødundervisning

020321 Genåbning REAX ILVA ATT 19.30 Still

Genåbningskrav vækker frustration hos store butikker: - Det giver ingen mening