Aarhus Lufthavn er reddet

Alle kommuner står nu bag redningsplan

Den økonomisk pressede lufthavn i Aarhus får nu en kommunal håndsrækning. Senest har Randers Byråd har stemt for at hjælpe lufthavnen til at få luft under vingerne på ny.

Et flertal i Randers Byråd har sagt ja til at købe aktier for godt 1,8 millioner kroner i Aarhus Lufthavn for at hjælpe den økonomisk trængte lufthavn til overlevelse.

Randers Kommune er i forvejen en af fem kommuner, der ejer Aarhus Lufthavn. Og som medejer af lufthavnen er de blevet tilbudt at købe nye aktier for i alt 1,8 millioner kroner - det svarer til en femtedel af den kapitaludvidelse, som lufthavnen har efterspurgt, skriver Randers Amtsavis.

Dermed har samtlige fem kommuner besluttet at bakke op om den redningsplan, der skal sikre lufthavnen. Aarhus, Randers, Syddjurs, Norddjurs og Favrskov Kommune poster yderligere penge i lufthavnen - i alt godt 10 millioner kroner.

Årsagen til lufthavnens ønske om at udvide egenkapitalen er primært det økonomiske tab, Aarhus Lufthavn blev påført, da Cimber Sterling gik konkurs i foråret.