Åbner vaccinationscenter i tidligere supermarked

Mandag den 10. januar åbner endnu et vaccinationssted.

Indtil nu har det eneste vaccinationscenter i Randers været det ved hospitalet på Kirketerpsvej.

Men nu åbner Regionshospitalet Randers endnu et vaccinationssted i Randers.

Det nye vaccinationssted kommer til at ligge i den tidligere Netto-butik på Jens Otto Krags Plads 5, og personalet er klar til at vaccinere de første borgere mandag d. 10. januar.

- Vi åbner endnu et center for at kunne leve op til de kapacitetskrav, der er til os. De lokaler, vi er i på sygehuset, er ikke så store, og vi har udvidet med telt og så videre for at kunne klare det, siger Nina Søndergaard, leder af Vaccinationscenter Randers.

- Og telt er ikke en god løsning, så nu forsøger vi at få fordelt borgerne ud på to steder.

Det bliver i den hvide bygning, der tidligere husede en Netto i højre del, at man nu kan blive vaccineret.
Det bliver i den hvide bygning, der tidligere husede en Netto i højre del, at man nu kan blive vaccineret. Foto: Google Street View

Mange trapper

Åbningstiderne på det nye vaccinationscenter bliver mandag til fredag 9-16.

Borgere, der er gangbesværede, skal være opmærksomme på, at der er en del trapper ved indgangen til det nye vaccinationscenter på Jens Otto Krags Plads.

Det vil fortsat være muligt at blive vaccineret i det nuværende vaccinationscenter ved hospitalet på Kirketerpsvej 5, 8930 Randers NØ, og derfor skal man være opmærksom på, hvor man har booket tid til vaccination, så man møder op det rigtige sted.

Begge steder skal man have booket tid for at blive vaccineret. Det kan man gøre på vacciner.dk, hvis man har modtaget en besked i sin e-boks eller pr. brev.

Regionshospitalet Randers oplyser, at borgere i bil kan benytte de eksisterende parkeringspladser i området for eksempel parkeringshuset i Fischersgade.

2.500 bookninger i dag

Nina Søndergaard oplyser, at Regionshospitalet Randers forventer at vaccinere 2.500 borgere i dag i deres optageområde, der også tæller vaccinationscentre i Grenaa, Hammel og Hornslet.

- Så det er ikke fordi, der ikke sker noget, men det er heller ikke så mange, som vi havde regnet med. Der var stort pres på lige op til jul, og det er helt tydeligt dalet, så det er et mere håndterbart niveau nu, siger Nina Søndergaard, leder af Vaccinationscenter Randers.

- Så hvis man går og overvejer, om man skal eller ikke, så skal man. Det er bedre at komme nu end senere, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.