90.000 kr. til Doktorparken: Går nok lidt inden vi prøver igen

Det er et skuffende indsamlingsresultat for den populære park, Randers Kommune mandag kan fremlægge

Foto: Frank Hillerup Nielsen

Foto: Frank Hillerup Nielsen

1 af 5

I midten af februar indledte Randers Kommune en noget utraditionel folkeindsamling. Man valgte simpelthen at samle penge ind til fornyelse og en opgradering af Doktorparken i den vestlige del af byen. Målet var at få samlet en halv million kr. ind, men resultatet er et noget andet.

90.760 kr. er det endt med, og selvom både kommunen og byrådspolitikere er glade for bidraget, der stammer fra 125 forskellige bidragsydere, så må forsøget nok alligevel betegnes som en fiasko.

- Der går nok lidt, inden vi prøver noget lignende igen, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Randers Kommune, Mogens Nyholm (RV), til tv2oj.dk.

Kommunen samler ind til Doktorparken

Han har ellers fået mange positive tilkendegivelser fra folk på gaden, men det er så nok ikke alle, der også har spyttet i kassen.

- Mange har synes, at indsamlingen var en god idé, og jeg tror da også på, at initiativet har været værdifuldt som en del af redningsaktionen, forklarer Mogens Nyholm.

Projektet bliver gennemført

For selvom det altså ikke er blevet til den håbede halve million fra folkeindsamlingen, så bliver projektet alligevel til noget.

- Der er politisk flertal for at renovere Doktorparken, så projektet til omkring to mio. kr. bliver gennemført. Det vil give parken et stort løft, mener udvalgsformanden.

Check på 50.000 kroner til park

Helt konkret er det nye toiletter, en naturlegeplads og et såkaldt velfærdsrum, der nu bliver tilført parken. Desuden reddes den populær fuglevoliere.

- Jeg regner med, at arbejdet bliver færdigt i løbet af i år, siger Mogens Nyholm.

Allerede nu er håndværkere i gang med at anlægge naturlegepladsen, og fuglene er sendt i pleje, så der kan begyndes på at renovere fuglevolieren.

Blandt de indsamlede penge er et større bidrag på 50.000 kr. fra Forældrenævnet i Randers.