62-årig bidt af ridning: 700 kg flytter sig på det mindste vink

Kristian Jensen er medlem af Kallehavegaard Rideklub ved Randers og har redet, siden han var et par og 40

01:50

Ridning er ikke kun forbeholdt de unge hestepiger. Det er 62-årige Kristian Jensen fra Randers et levende bevis på. Han kastede sig over ridesporten, da han var i 40’erne, og nu er han blevet bidt af disciplinen military.

Du har 700 kg, der flytter sig på det mindste vink, men du skal selv være med hele tiden

Kristian Jensen

TV2 ØSTJYLLAND mødte den aldrende rytter i forbindelse med vores program Østjylland Indefra, hvor vi hver uge besøger forskellige interessefællesskaber rundt om i regionen.

- Jeg har et par piger, der red, og har selv altid været fascineret af hestene, og er det stadigvæk, lyder Kristian Jensens begrundelse for, hvorfor han har kastet sig over ridningen.

Læs også Royal æresgæst: Prins Henrik til travløb i Aarhus

Og det er altså military, der fanger ham mest. Det er en blanding af tre ridearter – dressur, ridebanespringning og terrænspringning. Men er det ikke farligt for en 62-årig at kaste sig op på en hest, fristes man til at spørge.  

- Alt er farligt, det er farligt at cykle, og du kan komme til skade alle steder. Hvis du passer på og har en sød hest, så er chancerne for at komme noget til ikke store, siger Kristian Jensen.

07:39

Se hele afsnittet af Østjylland Indefra fra Kallehavegaard Rideklub her. 

Luk video

Det er især båndet mellem rytter og hest, der fascinerer ham.

- Det er et samarbejde, du kan ikke gøre noget uden det. Du har 700 kg, der flytter sig på det mindste vink, men du skal selv være med hele tiden, forklarer rytteren.

Øverst på siden kan du se et interview med Kristian Jensen. Herunder kan du se det seneste afsnit af vores hesteprogram 'Vild Med Hest':