600 elever dystede til OL

Randrusianske folkeskoleelever kæmpede om at komme i finalen i Skole OL

00:53

1 af 2

Over alt i landet dyster tusundvis af forhåbningsfulde skoleelever i disse måneder om at være de bedste til hækkeløb, spydkast og længdespring.

De bedste af de bedste får nemlig mulighed for at deltage i finalestævnet til Skole OL, som går for at være Danmarks største atletikstævne for børn.

I dag var turen kommet til Randers, hvor over 600 elever fra 5. og 6. klasse skulle give sig i kast med forskellige discipliner inden for atletik.

Blandt de børn, som TV 2 | ØSTJYLLAND talte med, var medaljedrømmene til at få øje på. I første omgang håbede de dog på, at kunne kvalificere sig til det store finalestævne på Østerbro Stadion i København:

- Det kunne være mega fedt. En gratis klassetur. Det er ikke noget, man prøver hver dag, siger 12-årige Bertram Spanggaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er Dansk Atletik Forbund, Danmarks Idrætsforbund og TV 2, som arrangerer det landsdækkende arrangement Skole OL. I Randers havde arrangørerne allieret sig med Randers Freja Atletik og Randers Idrætslærerforening.

Målet med Skole OL er at motivere eleverne fra 4. til 9. klasse til at dyrke motion og bevæge sig noget mere både i skolen og i fritiden.

Finalestævnet til Skole OL bliver afholdt fra den 9. til 12. juni i København.

Du kan se en video fra dagens atletikstævne i Randers øverst i artiklen, hvor medarrangør Flemming Abildgaard fra Randers Idrætslærerforening fortæller om arrangementet.