60-årige Joan er nu student: Vil lære unge om privatøkonomi

Fredag blev en noget utraditionel student udklækket fra Randers HF & VUC. Hun hedder Joan Hjerting Knudsen og er 60 år gammel

02:06

VIDEO: Joan Hjerting Knudsen var glad, da hun i dag blev student på Randers HF & VUC.

Det er aldrig for sent at sadle om og prøve noget nyt. Det er Joan Hjerting Knudsen et glimrende eksempel på. Hun er 60 år og nyudklækket student fra Randers HF & VUC.

Hun har i mange år arbejdet som kunderådgiver i en bank, men da hun har nerveskader i hænderne og senere har fået leddegigt, måtte hun til sidst opgive arbejdet.

Læs også En svær beslutning: U-days skal hjælpe unge med at vælge uddannelse

- Det gør, at jeg ikke kan sidde ved computeren i ret lang tid ad gangen, så det var jeg nødt til at stoppe med. Men jeg tænkte alligevel, at jeg overhovedet ikke var færdig med at arbejde, for mit hoved fungerede jo stadigvæk, siger Joan Hjerting Knudsen.

Mit motto er, at det sidste man skal, det er at give op.

Joan Hjerting Knudsen, student, Randers HF & VUC

Som afsæt til resten af hendes arbejdsliv har Joan Hjerting altså valgt at tage HF-enkeltfag. Hun håber på at kunne kombinere sin nyerhvervede studentereksamen med sin baggrund indenfor økonomi.

- Det kunne være fedt at lære nogle unge mennesker om deres egen privatøkonomi, for det er der mange unge mennesker, som ikke har så meget styr på, siger hun.

Der var traditionen tro ord fra rektor, når årets første student udklækkes på Randers HF & VUC.

Og netop unge mennesker har Joan Hjerting Knudsen været omgivet af på daglig basis i sin kamp efter studenterhuen. Men trods aldersforskellen er kontakten med klassekammeraterne gledet let.

- Jeg var lidt nervøs, da jeg startede, for hvad ville de mon sige til, at der kom en ældre kvinde ind i deres klasse, men de har været rigtig søde til at inddrage mig i gruppearbejde og lignende. Og så fandt de jo ud af, at jeg vidste noget om økonomi, og så har de kunnet bruge mig den vej rundt, siger hun.

Læs også Kronprins Frederik holdt tale på sit gamle universitet

Livslang læring

Joan Hjerting Knudsen er årets første student på skolen, og traditionen tro skulle hun have ord med på vejen fra rektor.

- Du er jo et klasse-eksempel på livslang læring, lyder det fra rektor Lena Søllingvraa Walters til Joan Hjerting Knudsen, da hun med blomster i armen står foran eksamenslokalet.

Du er jo et klasse-eksempel på livslang læring.

Lena Søllingvraa Walters, rektor, Randers HF & VUC

- Du er præcis det, som vi alle taler om og det, som vi alle gerne vil have vores unge mennesker til at have for øje, tilføjer hun.

Og netop den livslange læring er et produkt af vilje hos den 60-årige student.

- Mit motto er, at det sidste man skal, det er at give op, siger Joan Hjerting Knudsen.