53-årig narret af tricktyv

Spurgte om vej til København

Den 53-årige kvinde fik stjålet sit Visa-kort, efter at hun havde handlet. Foto: Colourbox

Det er tilsyneladende klogt at holde ekstra øje med sine ejendele, hvis en ukendt mand på gebrokkent dansk eller engelsk spørger om vej til et bestemt sted.

I hvert fald er en række østjyder denne sommer blevet bestjålet, efter at de har vist fremmede vej til for eksempel Brædstrup, Ringkøbing eller Vejle.

Senest gik det i går ud over en 53-årig kvinde, der fik stjålet sit Visa-kort, efter at hun havde hjulpet en ukendt mand på Mariagervej i Randers.

Kvinden havde netop handlet og var i færd med at læsse varerne ind i sin bil, da hun blev kontaktet af en mand, der spurgte om vej til København. Manden havde et danmarkskort, som han bad kvinden kigge på.

Senere fandt den 53-årige kvinde ud af, at hun havde mistet sit Visa-kort.

- Tricktyvene anvender typisk den samme fremgangsmåde. Man skal være hjælpsom, men selvfølgelig også opmærksom. Det er en god idé konstant at have sine ting foran sig, så man kan se dem, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Manden, der slog til på Mariagervej i Randers, er mellem 55 og 60 år gammel og har kort gråt hår. Han har et nordeuropæisk udseende. Under tricktyveriet var han iført en lyserød polo-trøje af mærket Lacoste.

Han talte gebrokkent engelsk med enkelte danske gloser.