500.000 tilskuere

Stor optimisme hos Post Danmark Rundt-chefen

Genrefoto.

Randers er byen, hvor årets udgave af cykelløbet Post Danmark Rundt skydes i gang onsdag.

Et historisk stærkt felt byder på otte World Tour-mandskaber, fire pro-kontinentalhold, fire danske kontinentalhold og et udvalgt dansk landshold.

Med er en sand parade af stjerneryttere. Blandt andet er der lagt op til sprinterdueller af den mest fornemme slags.

Ud over verdensmesteren Mark Cavendish (Sky) er også André Greipel (Lotto-Belisol), Theo Bos (Rabobank), Oscar Freire (Katusha), Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) og Saxo Bank-Tinkoff Banks Juan José Haedo med i det danske etapeløb.

I det hele taget er det meget svært ikke at rose arrangørerne for rækken af navne i årets felt, og løbsdirektør Jesper Worre er da også både glad og stolt. Og han håber, cykelinteresserede danskere vil kvittere ved at dukke op langs ruten og følge løbet.

Tror på en halv million tilskuere

- Løbet er blevet hypet godt på grund af det skarpe felt. Vi plejer at ligge på 400.000-500.000 tilskuere, og jeg tror og håber på flere i år.

- En halv million - plus, det både forventer og håber vi på i løbet af de fem dage, siger Jesper Worre.

Post Danmark Rundt består af i alt seks etaper - hvoraf to køres lørdag. Og selv om det ligner fire sprinterafslutninger, så advarer løbsdirektøren mod at tage massespurterne for givet.

- Sidevinden kan drille på både 1. og 2. etape. De tre første dage er virkelig hårde, og rytterne er mærkede, når de kommer til Vejle og Kiddesvej, og her bliver klassementet mere eller mindre sat, som det plejer. Det vil jeg tro, siger Jesper Worre.

Post Danmark Rundt 2012 køres fra onsdag til søndag med følgende program:

22. august: 1. etape: Randers-Randers, 191 km

23. august: 2. etape: Løgstør-Aarhus, 211 km

24. august: 3. etape: Silkeborg-Vejle, 185 km

25. august: 4. etape: Ringe-Odense, 90 km og 5. etape: Kerteminde (enkeltstart), 14,5 km

26. august: 6. etape: Slagelse-Frederiksberg, 165 km