500.000 nye julelys skal gøre Randers til en sanselig juleby

500.000 julelys lyser denne jul op i Randers midtby. Det er begyndelsen på en udskiftning af julelyset i hele byen

Citychef Mette Bræmer ved den største af julestjernerne, som venter på at blive hængt op og skabe glæde i Randers Midtby.

Når julen nærmer sig, er det en tradition, at der i Randers bliver skabt hygge med blandt andet juletræ på Rådhustorvet, julehytter og lys. I 2017 lover kommunen nu, at det hele bliver lidt festligere og lidt hyggeligere. Randers Cityforeningen gentænker nemlig belysningen i forbindelse med lamper og julekæder trænger til en udskiftning.

Læs også Det bår' dæjli’: The Julekalender vækkes til live i Randers

Det handler om at skabe en oplevelse. I november og december skal vi være en sanselig juleby.

Mette Bræmer-Jensen, citychef 

Byens julebelysning har i de seneste par år fået tilført nye julekugler under sejlet på Østervold, ligesom den lysende hingst begejstrer alle generationer. I år får blandt andet Houmeden og Brødregade nye lysende stjerner.

- Ideen har vi hentet i Østrig for otte måneder siden og har efterfølgende brugt tiden på at få skabt det helt rigtige udtryk, siger citychef Mette Bræmer-Jensen. 

500.000 julelys 

Hun har designet stjernerne i samarbejde med leverandøren MK Illumination. Den største af stjernen er over tre meter i højden og er fyld med små LED-lys. I alt tilfører stjernerne 500.000 julelys, og det har kun kunnet lade sig gøre, fordi byens butikker og virksomheder rundt om i kommunen har bidraget økonomisk. 

Julestjernerne opsættes i nye wire, der kan bruges til anden udsmykning resten af året. 

Læs også Randers: Her er det nye byråd

- Det handler om at skabe en oplevelse. I november og december skal vi være en sanselig juleby, imens der på andre tider af året er mulighed for at give byen andre udtryk til begejstring og fornøjelse for både borgere og gæster i byen,” siger Mette Bræmer-Jensen.

Planer om flere nye lys

Foruden julestjernerne kommer der i år helt ny belysning på det store juletræ. De mange lys tændes fredag den 24. november og vil herefter være tændt frem til nytår, hver dag mellem kl. 7 og 23. 

Læs også Håndbold-stjernen Fruelund fortsætter i Randers

- Det vil skabe glæde på enhver grå og mørk vinterdag, siger Mette Bræmer-Jensen.

Selv om der kommer helt nyt lys vil en del af udsmykningen stadig være de gamle lamper og grand guirlander. Men målet er at få udskiftet de sidste lamper i 2018, hvorfor Randers Cityforening også har iværksat en indsamling, hvor både virksomheder og borgere kan give et bidrag.

Indsamlingen forgår via mobilpay på det særlige indsamlingsnummer 97191.