300 uddannet i bevægelse

Pædagoger og pædagogiske ledere i Randers Kommune arbejder for at indføre mere bevægelse i børnenes hverdag

En hinkerude indenfor er et af de tiltag, som giver mulighed for mere i bevægelse i løbet af dagen. Foto: Randers Kommune

Bevægelse fremmer læringen. Derfor har 300 pædagoger og pædagogiske ledere i Randers Kommune siden november taget undervisning i, hvordan de fremmer børnenes bevægelsesglæde.

- Vi vil gerne bidrage til at fremme børnenes bevægelsesglæde og kropsbevidsthed, og vi håber samtidig, at vi kan være med til at grundlægge nogle gode vaner, så det også fremover bliver en naturlig del af børnenes liv at bevæge sig og være opmærksom på egen krop og sanser, siger Dorte Le Coq, som er projektleder og konsulent i udviklingsafdelingen under Børn og Skole, i en pressemeddelelse.

Pædagogerne i Børnehuset Viborgvej har siden november 2014 nytænkt rammerne omkring bevægelse for børnene i børnehaven.

- Vi har haft fokus på at skabe et bevægelsesmiljø, hvor børnene bruger hele rummet. Det har skabt nogle nye spændende rammer, hvor børnene blandt andet får lov til at bruge møbler til motorisk udvikling. Derudover har vi fået lavet en hinkerude på gulvet i garderoben, og vi har sat en klatrevæg op, forklarer pædagog Lotte Hansen.

Projektet er finansieret af Afdeling Børn i Randers Kommune og udviklet i et samarbejde med Sundhedscenteret og VIA University Collage, der står for at uddanne deltagerne.