21.000 træer i jorden

Sidste del af folkeskov er plantet

For 19 kroner har randrusianere siden sensommeren sidste år kunnet købe et træ i den lokale Brugs, og i dag blev den sidste del af skoven plantet.

Skoven, der har fået navnet Høgshøj Folkeskov og bliver Danmarks anden folkeskov, er købt, betalt og plantet af beboerne i området.

- Der har været en fantastisk interesse fra lokalsamfundet. Træerne er både blevet solgt og købt lokalt. At samarbejde med de lokale Spentrup borgere har været sjovt og lærerigt - de brænder virkeligt, siger Lars Heiselberg Jensen fra Growing Trees Networks.

Det er organisationerne Growing Trees Network, en lokal borgergruppe i Spentrup og Randers Kommune, der står bag folkeskoven.

Sikrer rent drikkevand

Mere skov er med til at sikre rent drikkevand og optage CO2 fra luften. Derfor har kommunen underskrevet en aftale med Growing Trees Network om at plante Høgshøj Folkeskov på et stykke kommunalt ejet jord.

Folkeskoven har fået navn efter gravhøjen Høgshøj. Monumentet fra oldtiden bliver liggende, og det har inspireret til en "Oldtidssti", hvor man på en gåtur bliver ført igennem skovlandskabets historiske udvikling i Danmark.

Den første etape af skovens seks hektarer blev plantet i november.

Se et indslag om Danmarks første folkeskov i Malling og Beder

Regnvejr Aarhus

Fortsat gråt og vådt - men solen er på vej

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Dagens mest læste