21.000 træer i jorden

Sidste del af folkeskov er plantet

For 19 kroner har randrusianere siden sensommeren sidste år kunnet købe et træ i den lokale Brugs, og i dag blev den sidste del af skoven plantet.

Skoven, der har fået navnet Høgshøj Folkeskov og bliver Danmarks anden folkeskov, er købt, betalt og plantet af beboerne i området.

- Der har været en fantastisk interesse fra lokalsamfundet. Træerne er både blevet solgt og købt lokalt. At samarbejde med de lokale Spentrup borgere har været sjovt og lærerigt - de brænder virkeligt, siger Lars Heiselberg Jensen fra Growing Trees Networks.

Det er organisationerne Growing Trees Network, en lokal borgergruppe i Spentrup og Randers Kommune, der står bag folkeskoven.

Sikrer rent drikkevand

Mere skov er med til at sikre rent drikkevand og optage CO2 fra luften. Derfor har kommunen underskrevet en aftale med Growing Trees Network om at plante Høgshøj Folkeskov på et stykke kommunalt ejet jord.

Folkeskoven har fået navn efter gravhøjen Høgshøj. Monumentet fra oldtiden bliver liggende, og det har inspireret til en "Oldtidssti", hvor man på en gåtur bliver ført igennem skovlandskabets historiske udvikling i Danmark.

Den første etape af skovens seks hektarer blev plantet i november.

Se et indslag om Danmarks første folkeskov i Malling og Beder

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Hospitalseng

Laveste antal indlagte siden starten af november

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

Dagens mest læste