20.000 kr. indsamlet: Mange viser støtte til familien Stralner

Mere end 20.000 kroner er indsamlet til Thomas Stralners familie

Efter seks ugers søgning blev den 19-årige Thomas Stralner fundet druknet i Randers Havn i lørdags.

Den 19-årige mand forsvandt under en bytur i Randers i januar, og siden har mange frivillige hjulpet i eftersøgningen af den unge mand og forsøgt at støtte hans forældre og tre søskende i den svære tid.

En af dem, der har hjulpet til i eftersøgningen, er Nynne Mikka Frederiksen. Og lørdag gik hun i luften med en indsamling, der skal være med til at betale for begravelsen samt hjælpe familien med at komme tilbage på benene.

Mindre end to døgn henne i indsamlingen er der allerede kommet 20.000 kroner ind.

Overvældende

- Det er sindssygt. Jeg havde ikke regnet med, at der ville komme så meget, siger Nynne Mikka Frederiksen til tv2oj.dk og fortsætter:

Thomas fundet død i Randers Havn

- Søndag aften var der kommet 10.000 kroner, og så er der også en anonym giver, der er kommet med 10.000 kroner, og så er der nok også kommet mere ind siden, men det har jeg ikke opgjort endnu.

Kendte ikke hinanden i forvejen

Nynne Mikka Frederiksen kendte ikke familien Stralner i forvejen, men de ulykkelige omstændigheder har bragt dem sammen.

- Jeg mødte dem første gang i forbindelse med eftersøgningen af Thomas, hvor jeg tog ned med mad til dem på havnen i Randers, hvor også min eks-mand hjalp til som dykker, siger Nynne Mikka Frederiksen.

Mange randrusianere og folk fra hele landet har fulgt den store eftersøgning af Thomas Stralner. Nogle som frivillige, mens andre har fulgt med i medierne og gennem familiens opdateringer på sociale medier.

Indsamling til familien Stralner

- For familien er indsamlingen en stor hjælp. Den ville i starten ikke have, at jeg lavede den, men det vil de nu. De har selv været med til at lukke hele Randers ind i deres liv ved at være så åbne om deres følelser og tanker. Det har gjort, at mange har fulgt det her meget tæt, og mange har fundet hinanden og fået venskaber og bånd til hinanden, siger Nynne Mikka Frederiksen.

Mindehøjtidelighed onsdag

Hun har også arrangeret en begivenhed, Tænd et lys for Thomas, som afholdes på onsdag klokken 18.00 ved Verdo på Randers Havn.

- Der er allerede mere end 300 tilmeldte til mindehøjtideligheden onsdag, og det er mere, end jeg havde regnet med. Jeg havde kun købt 100 fakler, men nu må jeg finde ud af, hvordan og hvorledes vi gør det, siger Nynne Mikka Frederiksen.

Du kan følge indsamling her, og du kan læse mere om onsdagens mindehøjtidelighed her.

Her under kan du se et interview med Michael Stralner, Thomas' far, hvor han fortæller om den svære tid