20 kvinder fejrede mors dag i veteranbiler

Det er mors dag, og i den anledning har en gruppe kvinder kørt i veteranbiler. Et arrangement som ellers hidtil har været forbeholdt mænd på fars dag.

De fleste forbinder nok mors dag med blomster, chokolade og hjemmelavede kreationer med teksten 'Verdens bedste mor'.

Men for 20 kvinder i Randers blev dagen i dag i stedet fejret med veteranbiler.

- Det er bare fedt at komme ud og køre i sådan nogle gamle biler - især når vejret er så lækkert, - og så er det sjovt at være en masse piger sammen, siger Marianne Bak, der er stifter af gruppen 'Piger i Gamle Biler', til TV2 ØSTJYLLAND

mors dag veteranbiler

De 20 kvinder tog på tur fra Tånum og rundt i omegnen i 16 veteranbiler af flere forskellige typer.

Selvom den sædvanlige mandehørm og dæk-sparkeri var erstattet af nogle - måske - lidt mere feminine aktiviteter som besøg på planteskole, kig på brugskunst og kaffe og kage, så var de smukke gamle biler stadig i fokus og dagens vigtigste omdrejningspunkt.

Henriette Weis Klausen og Marianne Bak stod bag dagens arrangement.
Henriette Weis Klausen og Marianne Bak stod bag dagens arrangement.

Dagen i dag - altså mors dag - er nu 'National Køredag for Kvinder i Veteranbiler'. Idéen udspringer af, at mænd har et lignende arrangement forbeholdt mænd på fars dag.

- Det er ikke, fordi vi er en gruppe feminister, der er afsted i dag. Vi synes bare, at det kunne være sjovt at lave en pendant, således at vi lavede en national køredag for kvinder eller piger i gamle biler på mors dag, siger Henriette Weis Klausen, der har arrangeret turen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Kvinderne kørte rundt i veteranbiler og havde flere stop på vejen - her frokostpause i solen.
Kvinderne kørte rundt i veteranbiler og havde flere stop på vejen - her frokostpause i solen.