17-årige Annelie afliver kaniner på job: - Man vænner sig til det

Hver dag knokler de ansatte i Randers Regnskov for at give publikum den bedste oplevelse. Én af dem er Annelie.

Annelie Johansen har arbejdet med dyr siden hun var 14 år.

17-årige Annelie Johansen er vant til at arbejde med dyr. Både de levende og de døde.

Hun er dyrepasserelev hos Randers Regnskov, og en stor del af arbejdet består af at slå dyr ihjel. Det kan både være gedekid, kaniner, mus og meget andet.

- Det er en del af jobbet, og død er også en del af jobbet. Nogle gange skal man også aflive det dyr, man har arbejdet sammen med, og det må man bare acceptere, siger Annelie Johansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ingen internet og tv: Anne-Mette og Bent lever som for 50 år siden

Hun har drømt om at blive dyrepasser i mange år, og trods sin unge alder er hun ikke uerfaren. Hun har nemlig været ungarbejder i Aalborg Zoo fra hun var 14-17 år.

- Jeg har drømt om at blive dyrepasser i mange år, så derfor ved jeg godt, hvad det indebærer. Men første gang jeg skulle aflive et dyr, kom det lidt tæt på, siger hun, og fortsætter:

- Ligesom nogen kan lide at arbejde med mennesker, så elsker jeg bare at arbejde med dyr, og det kan godt lyde fjollet, men nogle gange får dyrene lidt personlighed, ligesom hvis man arbejder på et plejehjem. Der får jeg et tæt forhold til mine dyr, siger hun.

07:08

VIDEO: Annelie elsker, når hun kan være med til en fodring som her. Her skal hun fodre en komodovaran med et gedekid.

Luk video

”Det sure arbejde”

Selvom Annelie Johansen har drømt at blive dyrepasser i mange år og også elsker sit job, så er det ikke kun fryd og gammen.

- Jeg kan sagtens bruge fire timer om dagen på at skovle lort væk, eller gøre vinduer rene eller skære masser af foder, og det følger jo bare med til jobbet, siger hun.

Læs også Vild præstation: Carl har løbet over tre maratons på et døgn

Nogle opgaver er sjovere andre.

- For mig er det nok at få en lille del, som er en del af det større. Eksempelvis at være med til en fodring, og det opvejer bare for alt det trælse arbejde, man nogle gange skal lave, og det er bare mega fedt, siger hun.