13-årige Alberte mødte aldrig sin fætter: - Derfor vil jeg gøre noget godt for andre

I månedsvis har søstrene Alberte og Andrea sammen med veninden Freja knoklet for at producere og sælge armbånd. Det gør de for at samle penge ind til kampen mod kræft.

13-årige Alberte Halkjær Lindstrøm fra Harridslev ved Randers har aldrig mødt sin fætter. Han døde nemlig af kræft, inden Alberte overhovedet var kommet til verden.  

Tabet af fætteren, som hun har aldrig har mødt, ramte en urimelighedsfølelse i hende. Derfor besluttede hun for fem år siden, at hun ville samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg tænkte, at jeg gerne ville gøre noget godt for andre, fordi jeg har en fætter, som er død af kræft, siger Alberte Halkjær Lindstrøm til TV2 ØSTJYLLAND.

Alberte begyndte at lave armbånd, som hun solgte, og pengene donerede hun til Kræftens Bekæmpelse. Gennem årene er Albertes søster, Andrea, og veninden, Freja, kommet med i projektet.

Armbåndene er lavet af plastik, som er fundet på vestkysten, da pigerne også håber at kunne sætte fokus på verdensmål 14 – livet i havet.
Armbåndene er lavet af plastik, som er fundet på vestkysten, da pigerne også håber at kunne sætte fokus på verdensmål 14 – livet i havet.

”Gået over al forventning”

For hvert år der er gået, har Alberte haft et nyt mål. Hun vil slå sidste års rekord. I år var målet at samle 100.000 kroner ind, og selvom de tre piger var ved at miste troen på at nå målet flere gange, så lykkedes det.

- Vi har samlet 118.000 kroner ind, så vi er virkelig stolte og virkelig glade for, at det lykkedes i år, siger Alberte Halkjær Lindstrøm.

Pigerne satte projektet i gang for tre måneder siden, og de har i snit brugt halvanden time dagligt på at producere og skippe armbåndene af sted. 

- Jeg synes, det er mega vildt, at så mange har ønsket at støtte pigernes projekt, og jeg synes, det er så sejt gået af pigerne, og jeg er meget stolt af dem, siger Marie Lindstrøm, der særligt i disse dage er stolt over at være mor til Alberte og Andrea.

De 118.000 kroner blev doneret til Kræftens Bekæmpelse lørdag aften, hvor TV2 for niende gang sendte det store indsamlingsshow ’Knæk Cancer’. Da aftenen var omme, havde danskerne samlet 139.102.807 kroner.

Janni Pedersen, Mikkel Kryger Rasmussen, og Louise Wolff stod i spidsen for dette års 'Knæk Cancer Live'
Janni Pedersen, Mikkel Kryger Rasmussen, og Louise Wolff stod i spidsen for dette års 'Knæk Cancer Live'

- Det er et fuldstændig fantastisk resultat. Jeg er overrasket over, hvor stort det kan blive midt i en corona-tid. Der er mange indsamlingsaktiviteter, der ikke har kunnet lade sig gøre. Alligevel har man kunnet finde nye måder at samle ind på. Det er jeg glad for og taknemmelig over, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker til TV 2.

De mere end 139 millioner kroner skal gå til projekter, der allerede har været igennem en udvælgelsesproces.

Armbånd lavet af plastik fundet langs kysten

Da Alberte for fem år siden begyndte at lave armbånd, var armbåndene helt almindelige, men i år har de fået en særlig tvist.  

Pigerne har nemlig været ude langs vestkysten og samle plastik, og den plastik har de brugt til at lave armbåndene af. Med armbåndene vil de nemlig også sætte fokus på FNs verdensmål 14 – livet i havet.

- Vi har lavet armbåndene i samarbejde med et firma, som hedder Strandet, som smelter plastik fra havet om til forskellige ting, og der har vi fået lavet en form, som passer til vores armbånd, fortæller Alberte Halkjær Lindstrøm.

Pigerne ved endnu ikke, om de vil lave endnu en indsamling næste år.

Ambåndene er blevet solgt i forskellige butikker. Blandt andet i den lokale brugs i Harridslev, hvor købmanden gav en ti’er per solgt armbånd. 
Ambåndene er blevet solgt i forskellige butikker. Blandt andet i den lokale brugs i Harridslev, hvor købmanden gav en ti’er per solgt armbånd. 
Politi i det vestlige Aarhus

Flere anholdt efter massiv politiaktion i det vestlige Aarhus

DemensCentrum Aarhus

playFlertal kræver mange coronadødsfald på plejehjem undersøgt

politi

19-årig sigtet for voldtægt og for at have sneget sig til sex

Skærmbillede 2021-01-20 kl. 06.53.45

play Majken har lavet sit eget corona-tiltag: - Formålet er at se, hvordan de har det

Vaccine

play Region Midtjylland: Nye vaccinationscentre rulles ud

Smittestop

Ny rapport fra SSI: Hver tredje covid-smittede havde ingen symptomer