Unik byttehandel sikrede glade fans til skæbnekamp i Randers

Ildsjæle fra Charity Cup-projektet har råbt og hujet i de seneste hjemmebanekampe i Randers

01:02

VIDEO: Randers FC slog mandag Lyngby med 2-1 på hjemmebane og er dermed sikker på en ny sæson i Superligaen

Randers FC vandt mandag skæbnekampen, der betyder, at holdet også spiller i Superligaen næste sæson. 

Med på stadion var et par hundrede lokale, der kom gratis ind mod et løfte om at skabe så god stemning, som overhovedet muligt - og sådan har det faktisk været i de seneste seks hjemmekampe.

Ifølge Jon Andersen, der er event- og marketingskoordinator hos Randers FC, er der tale om en win-win byttehandel, som klubben har indgået med folkene bag projektet Charity Cup.

- Vi får nogle mennesker ind, der brænder for byen, og vi kan give Charity Cup-projektet flere muskler ved at inddrage de sponsorerer, vi allerede har til rådighed, og vores egne faciliteter, siger Jon Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

'Et unikt tiltag'

Det er ungdomskirken Skywalk fra Den Evangeliske Frikirke, der står bag projektet Charity Cup - en årlig fodboldturnering, hvor overskuddet går til et godt formål.

Jon Andersen kalder byttehandlen for et 'unikt tiltag', der giver Randers FC et stærkt samarbejde med nogle lokale ildsjæle, der brænder for byen. Det er Charity Cups netværk, der kommer gratis ind til kampene. 

Vi forsøger at fokusere på at støtte holdet i stedet for at tale ned om de andre.

Jakob Lundager, Den Evangeliske Frikirke i Randers

Blandt dem, der gav spillerne fra Randers FC den bedst mulige opbakning i mandagens skæbnekamp, var flere medlemmer af Den Evangeliske Frikirke i Randers.

- Vores opgave er at være med til at give holdet fuld støtte og være med til at vise, at Randers er en fed by med en masse fede fans og mennesker, siger Jakob Lundager, der er ungdomspræst fra frikirkens ungdomsafdeling Skywalk. 

Bakke op - ikke tale ned

Randers FC har haft en svær sæson, hvor kampen om at blive i Superligaen har været det altoverskyggende mål.

Den kamp har Charity Cup-netværket hjulpet med sammen med de andre fans på tribunen. Det handler om at dele ud af så meget Randers FC-begejstring som muligt.

- Vi forsøger egentlig bare at være med til at skabe den gode atmosfære og fokusere på at støtte holdet i stedet for at tale ned om de andre, siger Jakob Lundager fra Den Evangeliske Frikirke i Randers og fortsætter:

- Det er egentlig meget, meget simpelt, og det lader til, at det virker, men det er selvfølgelig drengene inde på banen, der gør det meste af arbejdet. 

Læs også Pinse betyder forlænget weekend, men ved du egentlig hvorfor?