Trænerne: God stil at sende sms til fyret kollega

Som fodboldtrænere står man samnmen, selvom man er konkurrenter på sidelinjen. Det gælder især når en kollega bliver fyret

01:41

De fleste Superliga-trænere kender hinanden særdeles godt. Således også her i Østjylland. Bo Henriksen og Ólafur Kristjánsson sendte deres støtte til Glen Riddersholm efter hans fyring.

Da Glen Riddersholm blev fyret i lørdags og erstattet af David Nielsen betød det også et farvel til kollegaerne på sidelinjen, i hvert fald for en stund.

Og selvom det er en del af livet som fodboldtræner, så har både Ólafur Kristjánsson og Bo Henriksen vist deres støtte til den fyrede kollega. 

Læs også David Nielsen og sværdet i stenen

- De gange jeg har oplevet en modgang i den stil i min karriere som fodboldtræner, så har det været rart at få en sms fra en kollega, siger Randers FC's træner Ólafur Kristjánsson i ugens udgave af Fodbold med Horup.

- Jeg synes, det er god stil at sende en lille hilsen. Man behøver ikke sige så meget, men man viser lige at man er der, og at vi står sammen selvom vi er modstandere på banen, lyder det fra islændingen.

Sendte sms til Glen Riddersholm

Bo Henriksen sendte også en sms til Glen Riddersholm efter fyringen i lørdags.

Jeg synes, det er god stil at sende en lille hilsen. Man behøver ikke sige så meget, men man viser lige at man er der, og at vi står sammen selvom vi er modstandere på banen.

Ólafur Kristjánsson, cheftræner i Randers FC

- Det er jo også fordi jeg respekterer ham utroligt meget som træner, men også som menneske. Og det er jo sådan set det vigtigste for mig, at man kan respektere hinanden som de mennesker, vi er.

- Vi ser jo ikke ens på alting, men i sidste ende ved vi jo godt, at det her sker i fodbold. Og vi ved jo godt, at lige meget hvor dygtig man er som træner, så kan man komme i situationer, hvor man enten ikke passer ind, eller hvor andre ikke synes man passer ind, siger Bo Henriksen.

Loyalitet overfor kollegaerne

I samme ombæring som Glen Riddersholm blev fyret i AGF, blev David Nielsen præsenteret som ny træner i klubben. Og hverken Bo Henriksen eller Ólafur Kristjánsson mener, at det er mangel på loyalitet, at man siger ja til et job, mens en kollega stadig sidder i trænersædet.

02:39

Er man loyal, hvis man takker ja til et job, mens en anden træner stadig sidder på posten? Det blev også debatteret i udsendelsen.

Luk video

- Ledelser er jo nødt til at handle med rettidig omhu. De er jo nødt til at forberede sig på alting. Så selvfølgelig skal de gøre det, sådan er vilkårene, og sådan fungerer det jo også i det almindelige liv, forklarer Bo Henriksen.

Ólafur Kristjánsson er enig, og siger, at hvis man som træner begynder at presse sig ind på en andens job, så bryder man loyaliteten.

Læs også Povlsen: Der var for lidt udvikling under Glen Riddersholm

- Man skal nuancere det. Er det ledelsen, i det her tilfælde i AGF, der henvender sig til en træner, fordi de agerer med plan B. Eller er der en træner, som lige forsøger at snige sig ind, og det synes jeg er illoyalt, siger Randers FC-træneren.

Se hele ugens udgave af Fodbold med Horup herunder: