Stor ærgrelse i Randers FC efter tilskuerstop, der rammer opgør mod AGF

Cirka 4000 billetter er solgt til søndagens lokalbrag i 3F Superligaen mellem Randers FC og AGF - men med de nye restriktioner må kun 500 komme ind.

Regeringen har sat den såkaldte superligaordning i bero i hele landet, og det vækker stor ærgrelse i Randers FC.

Superligaordningen har siden 1. juli gjort det muligt for superligaklubberne - og senere andre sportsgrene - at have mere end 500 mennesker til et idrætsarrangement. Men nu sættes det altså i bero foreløbigt fra lørdag klokken 12 og frem til og med 4. oktober. 

Og det rammer hårdt i Randers FC, som dermed kun må lukke 500 personer ind til hjemmekampene mod henholdsvis AGF og Brøndby IF.

- Det er to af de største kampe for os, så det kan næsten ikke være mere ærgerligt, siger Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Stadion i Randers er i forhold til superligaordningen godkendt til cirka 4000 tilskuere, cirka halvdelen af den normale kapacitet. Og tidligere i dag kunne klubben melde alt udsolgt. 

Søren Pedersen har selv været aktiv på fodboldbanen og blandt andet spillet for både Randers FC og AGF.
Søren Pedersen har selv været aktiv på fodboldbanen og blandt andet spillet for både Randers FC og AGF. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Sponsorer får adgang

- Vi har været tvunget ud i at tage en hurtig beslutning. Til kampen mod AGF bliver billetterne fordelt mellem sponsorerne, og så kan det være, vi gør noget andet til kampen mod Brøndby, siger Søren Pedersen, som dermed må skuffe klubbens fans, der i stedet kan få pengene tilbage.

Søren Pedersen fortæller, at klubben med de nye restriktioner går glip af mange penge - formentlig på den gode side af en halv million kroner i tabte indtægter per kamp fra billetsalg og salg i boderne til kampene, mens beløbet nok havde været det dobbelte, hvis de måtte fylde stadion helt op, som inden Covid-19 ramte landet.

- Jeg er uforstående over for regeringens beslutning. Superligaordningen, som Divisionsforeningen står bag, er testet, og myndighederne har taget godt imod det. Klubberne har vist, at vi kan følge reglerne, og mig bekendt er der ikke registreret smittetilfælde i forbindelse med en fodboldkamp, siger Søren Pedersen. 

Tilskuerordning er sat i bero

Divisionsforeningen: Utroligt ærgerligt

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, er ærgerlig over, at samtlige superligaklubber nu må spille for næsten tomme stadioner de næste 15 dage.

- Vi synes selvfølgelig, at det er utroligt ærgerligt, men vi har respekt for, at det er det nødvendige for Danmarks sundhed og sikkerhed.

- Det er kritisk, at det gælder fra i morgen (lørdag, red.), hvor for eksempel FC Midtjylland skal spille. De har formentlig inviteret gæster til fuld kapacitet, siger Claus Thomsen. 

Han henviser til, at klubberne med superligaordningen kan lukke omkring 50 procent af stadionkapaciteten ind.

Smittes spredes ikke

Han understreger, at der til superligakampe er et tilskuer-setup med blandt andet afstand og identifikation af alle på stadion til eventuel smitteopsporing, som gør, at det er fuldt forsvarligt at lukke langt flere end 500 tilskuere ind.

- Vi har ikke haft en fodboldkamp, der kan henføres til at være en smittebegivenhed. Vi har eksekveret - og kan fortsat eksekvere kampe forsvarligt, siger han. 

Han mener, det vigtige for klubberne nu er at sørge for at være klar til at lukke flere tilskuere ind, i det øjeblik regeringen igen siger god for mere end 500 mennesker på stadion. 

- Vi er klar til at have tilskuere, så snart vi får lov igen. Vi håber, det bliver hurtigst muligt, siger Claus Thomsen.

Kampen mellem Randers FC og AGF spilles på søndag klokken 16.00.

IMG_4734

Kvinde er dødsyg af kræft – men hun kan ikke få kørsel til hospitalet

Bonus til solcellenaboer collage

playForhøjet bonus på vej til solcellenaboer som Heidi: - Ingen kompensation kan dække tabet

Untitled collage (6)

play Sygeplejersker på corona-afdeling går grædende hjem dag efter dag: - Vi føler os utilstrækkelige

Untitled collage

Conny har lavet 57 gaver til hjemmeplejen: - De kommer som et lys i mørket

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner