RFC'er om profil: - Dejligt vores 'lille georgier' får succes

Saba Lobjanidze har med tre mål i de seneste to kampe vist prøver på sit niveau, og det glæder holdkammeraterne

02:43

Erik Marxen glæder sig over, at holdkammaten Saba Lobjanidze i de seneste to kampe har hævet sit niveau og har fået noget personlig succes med tre mål.

Siden Randers FC i sommer hentede den georgiske kantspiller Saba Lobjanidze, har der - som hos de fleste af holdkammeraterne - været længe mellem de snaps, der indeholder de rigtig gode præstationer.

I de seneste to kampe har den hurtigløbende østeuropæer dog for alvor vist sit værd. Først med ét mål i 4-1-sejren over OB og senest da han scorede begge mål i søndagens 2-0-sejr over Lyngby.

Men forudsætningerne for Lobjanidzes succes har ikke været nemme, lyder det fra holdkammerat Erik Marxen. 

Læs også Randers FC vinder sikkert over modløse Lyngby

- Saba har jo nogle uomtvistelige kvaliteter, som vi hele tiden har vidst. Og han har måske også været lidt tynget af den dårlige periode, vi har været inde i, og at vi ikke rigtigt har kunnet få sat spillet op omkring ham, siger Erik Marxen.

Nu har Mikael Boman og Bashkim Kadrii dog fundet hinanden oppe foran, og det samarbejde har Saba Lobjanidze også nydt godt af, siger Erik Marxen, der glæder sig over, at holdkammeraten har fået hævet sit niveau yderligere.

- Der kommer de bolde i dybden til Saba, som han gerne vil have, og så ligner det, at han har fundet 5-10 pct. mere skarphed. Så står alle og klapper, når han lægger to ind, som han gjorde i går. Så det er bare dejligt, at vores lille georgier får lidt succes. Det synes jeg, han har fortjent.

En stille fyr

Den georgiske profil er ikke den, der råber højst i omklædningsrummet. Det skyldes blandt andet manglende engelsk-kundskaber. Og så tror Erik Marxen, at succes for både holdet og Lobjanidze selv kan ændre på det.

- Han er en stille fyr. Det er i hvert fald mit og vores indtryk af ham. Men det er klart, at når man har lidt svært ved engelsk, for ikke at sige svært ved dansk også, så er det ikke så nemt for ham at kommunikere ret meget med os andre ud over det mest basale. Så kommer man i perioder til at blive en lidt stille type og gå lidt for sig selv.

- Så det er jo dejligt både for ham og for os andre, at han oplever lidt succes og vi oplever lidt succes sammen, som kan bringe os lidt tættere sammen. Og han får måske en større fornemmelse af, at han faktisk er rigtig, rigtig vigtig for os. 

Randers FC skal allerede i aktion igen onsdag, når der er østjysk lokalbrag i DBU Pokalens kvartfinale. Her gæster Silkeborg IF nemlig BioNutria Park Randers, og det gør de onsdag aften klokken 18.00.