RFC-træner: Du kan ikke forestille dig, hvor vigtigt det er

Ricardo Moniz hentede sin første Superliga-sejr for Randers FC, og både han og anføreren var mildt sagt lettede efter 1-0-sejren over AGF

02:55

Randers FC fordoblede søndag eftermiddagen antallet af sejre i denne sæsons Superliga. Den første blev hentet (også mod AGF) af Ólafur Kristjánsson, så derfor var sejren den første for cheftræneren, den hollandske Ricardo Moniz.

- Du kan ikke forestille dig, hvor vigtigt det her er, lød det efter 1-0-sejren over lokalrivalerne fra AGF.

Kampen var Moniz' fjerde Superliga-kamp i spidsen for Randers FC. I de tre foregående mod FC Nordsjælland, Brøndby og AaB var præstationerne til mere end det ene point, det blev til, lyder det fra den energifyldte cheftræner.

- I de tre kampe fik vi kun ét point, men vi vidste hele tiden, at der ville komme noget mere.

Kampen var langt fra en af sæsonens bedste fra Randers' side, og især én ting, vil Ricardo Moniz gerne have styr på.

- Organisationen på banen var naiv. Og det kræver en udvikling i personligheden inde på banen, for jeg kan ikke nå dem. Den skal være der. Når den er på plads, som i begyndelsen af anden halvleg, så er det her starten på noget mere. 

Sejren frigiver forhåbentlig energi

Anfører Mads Agesen oplevede heller ikke nogen sprudlende indsats fra ham og holdkammeraterne.

- Det er jo det sjove ved fodbold. Vi synes jo, vi har leveret bedre præstationer, specielt i Brøndby, men der får vi ikke noget udbytte. I dag  spiller vi lidt mere på det jævne og kan sagtens se, hvor vi mangler noget, men vi vinder. Og i dag er det pointet, der tæller, siger forsvarsgeneralen.

02:19

Hør hele efterkampsinterviewet med Mads Agesen her.

Luk video

For første gang i sæsonen fik Randers-spillerne lov til at danse til fansenes sejrssang nede i den ene ende af BioNutria Park, og det var en tiltrængt oplevelse.

- Det var superfedt. Jeg havde lovet Jack, som følger os i tykt og tyndt og kommer til alle kampe, at vi ikke ville svigte ham denne gang mod AGF, og det gjorde vi heldigvis ikke. 

- Mentalt har vi lidt, og det her skulle gerne frigive noget energi og noget positivt humør i truppen, fortæller Mads Agesen.

Nu venter en landsholdspause, inden Randers FC igen skal i aktion i Superligaen. Det skal de den 19 november, hvor turen går til Lyngby.

RANDERS FC-AGF 1-0 (0-0)

1-0 Pierre Kanstrup, selvmål (80. min.)

Rødt kort: Danel A. Pedersen (59. min.)

Tilskuere: 7.532