RFC-færing var tæt på start 11'er: Får først comeback i 2018

Brandur Hendriksson var tæt på endelig at bide sig fast på Randers-holdet. Men korsbåndsskaden holder ham minimum ude resten af året

Vinterens træningslejr i Tyrkiet lignede et vendepunkt for Randers FC's færøske offensivspiller, Brandur Hendriksson. Han fik masser af spilletid i holdets tre kampe og lignede en starter, når Superligaen ville blive fløjtet i gang igen.

Dagen inden turen gik tilbage mod Danmark spillede Randers FC reservekamp mod Vejle under solen i kystbyen Belek. Her scorede Brandur Hendriksson sit andet mål på træningslejren, men mod slutningen af kampen røg han i græsset i store smerter og måtte udgå.

Korsbåndet var revet over, og siden kampen den 12. februar har den 21-årige færing siddet ude - når han er tilbage kan der være gået et år.

- Jeg er tilbage på fodboldbanen i den forstand, at jeg træner mere og mere med. Men jeg er et stykke tid fra at spille kampe endnu. Der går i hvert fald tre måneder, vil jeg sige, før jeg har spillet nogen som helst form for kamp, 

- Jeg regner ikke med at være 100 pct. klar før efter ferien (juleferien, red.), hvor jeg skal kæmpe mig tilbage på holdet. Så der er et stykke vej endnu, men det begynder at ligne noget, fortæller Brandur Hendriksson, der langsomt er begyndt at deltage i træningen med de øvrige holdkammerater.

quote Det har været hårdt, men samtidig har det også lært mig en del om mig selv, og jeg tror også, det er noget, jeg kan bruge fremover, når der kommer hårde tider igen

Brandur Hendriksson, Randers FC

Kom til Randers for at blive en profil

Det kreative offensivvåben blev i sommeren 2016 hentet til Randers fra FC København, hvor gennembruddet aldrig kom. Derfor øjnede han chancen på et Randers-mandskab, der var udfordret på de offensive pladser.

- Jeg kom hertil for at blive en profil og få noget spilletid og brugte så et halvt år på at finde mig til rette i klubben og komme ordentlig i form. 

I det første halve år i Randers blev det blot til fem kampe for Hendriksson, men på træningslejren lignede han øjensynligt en spiller, som cheftræner Ólafur Kristjánsson ville satse på - indtil skaden ramte.

- Det var et hårdt slag. Nu var jeg så tæt på at bide mig fast på et hold, og så siger det bare 'bang', og så er det slut. Det var det sværeste at acceptere, at nu var jeg så tæt på at blive fast på et hold og så pludselig stod jeg med ingenting, fortæller Brandur Hendriksson.

- Det har været hårdt, men samtidig har det også lært mig en del om mig selv, og jeg tror også, det er noget, jeg kan bruge fremover, når der kommer hårde tider igen.

Brandur Hendriksson forsikrer da også Randers FC-fansene for, at de langt fra har set det sidste til ham.

- Nej det har de helt sikkert ikke. De har ikke set noget som helst.

20210301-122956-L-1920x1279we

Den ventede smitteeksplosion er udeblevet, så hvorfor åbner vi ikke mere?

Rosa Lykke Yde

Kvindernes kampdag: Børnepasning skal få flere kvinder i byrådet

Opioider tidligere misbruger

play Advarer mod ulovlig medicin: Det har aldrig været nemmere at købe

Børnehaver på hjul

play Børnehaver på hjul skal afhjælpe pladsmangel

kirkens korshær genbrug

Forrygende genåbning for genbrugsbutikker, men: - Vi kommer ikke til at indhente tab

Veljko Djuric.

play En mors mareridt: Han troede, han var udødelig