Randers-træner: Vi skal være stærke for hinanden

I en tid hvor Randers FC-spillerne ikke får meget opbakning udefra, er det vigtigt at spillerne støtter hinanden internt, mener Ólafur Kristjánsson

Det er ikke mere end fire-og-en-halv måned siden, at Randers FC endelig fik brudt en ond stime på 10 superligakampe i træk uden sejr. En stime der gav kronjyderne en knapt så attraktiv rekord.

Randers FC har indledt den nye Superliga-sæson med seks kampe uden en sejr, og derfor er træner Ólafur Kristjánsson opmærksom på, hvordan presset påvirker spillerne.

- Som menneske kan du begynde at tvivle på dine evner. Men de har før bevist, at de er dygtige fodboldspillere, siger islændingen.

quote Der er rigtig mange, som er villige til at pille folk ned og pege på, hvor dårlige vi er. Det er noget, vi skal abstrahere fra.

Ólafur Kristjánsson

Ifølge Ólafur Kristjánsson skal spillerne nu i højere grad kunne lukke af for omgivelserne.

- Det, de har behov for nu, det er opbakning fra hinanden, for den henter du ikke mange steder fra nu. Der er rigtig mange, som er villige til at pille folk ned og pege på, hvor dårlige vi er. Det er noget, vi skal abstrahere fra.

- Her internt skal vi give hinanden opbakning og opmuntring, og være stærke for hinanden.

Tager gode ting med fra Silkeborg-kampen

I sidste rundes opgør hjemme mod Silkeborg så det længe godt ud med Randers-briller. Marcus Mølvadgaard havde sikret en pauseføring på 1-0 hjemmeholdet leverede en solid indsats i størstedelen af kampen. 

Men Robert Skov udlignede på straffespark og bagefter var både han og Jens Martin Gammelby tæt på at tage alle tre point med hjem til Silkeborg. Og det var denne periode, som egentlig generede cheftræneren allermest ved den kamp.

- Det var otte minutter i kampen i fredags, som var dårlige. 45 minutter i første halvleg som var rigtig gode, og så var der en periode på hver side af de otte minutter som på mange måder var godkendte. 

- Havde vi stået tilbage og vundet kampen 1-0 eller 2-1, så tror jeg, rigtig mange havde været rimelig tilfredse med vores præstation, siger Ólafur Kristjánsson til TV2 ØSTJYLLAND.

På lørdag venter FC Helsingør, og her understreger Randers-træneren, at hans hold skal tro på konceptet.

- Det er afgørende, når du kommer i modgang, at holde fast i stedet for at begynde at flagre og lede efter noget, som muligvis kan blive godt. Men at holde fast i de ting, som vi er overbeviste om, er gode.

'Syvende gang er lykkens gang'

Hør Erik Marxen fortælle om, hvordan truppen er påvirket af den dårlige, sportslige situation.

En af de rutinerede kræfter på Randers FC's mandskab er Erik Marxen. Vi spurgte ham, hvorfor fansene skal tro på, at sejren kommer i hus denne gang.

- Fordi syvende gang jo er lykkens gang. Er det ikke det man siger? lyder det med et ironisk smil fra Erik Marxen, inden han svarer mere seriøst på spørgsmålet.

- Det skal de, fordi jeg synes, vi nu i nogle kampe er kommet med den rigtige indstilling og den rigtige attitude. Og medmindre vi er blevet dårligere fodboldspillere henover sommerferien, så må det vende på et tidspunkt, og det er jeg helt overbevist om at det gør på lørdag. 

Selvom stemningen til dagens træning på Viborgvej var fin, så er det en flok Superliga-spillere, der er påvirkede af at ligge sidst i tabellen.

- Vi er lidt ramte, og det er derfor man måske bliver lidt bange for at miste et resultat, hvis man endelig har det. Og måske også derfor man bliver lidt usikker, når man skal sparke den de sidste meter over stregen. 

Erik Marxen føler sig dog sikker på, at efterårets og forårets negative stime ikke gentager sig.

- Jeg synes, vi har lært noget (af sidste sæsons stime på ti kampe uden sejre, red.), og det tror jeg nok skal vise sig. Og jeg lover, at det ikke bliver ti kampe i træk igen, lyder det fra Erik Marxen.

Randers FC's udekamp mod FC Helsingør spilles lørdag klokken 15.00.

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

Joy Mogensen

play Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

Grenaa-Anholt Færgefart

Udsolgte færgebilletter presser virksomheder: - Øen er afhængig af, at her er mennesker

To måneder med teoriundervisning  - det har stort været hverdagen for Victor Pedersen fra Grenaa, der går på smedeuddannelsen. Han håber snart at se et faglokale.

play Hammeren er skiftet ud med museklik: Smertegrænsen er snart nået