Randers-træner har længe ønsket en forstærkning til staben

08:21

- Gnist, energi og entusiasme skal der ikke mangle fra min side. 

Randers FC's cheftræner Ólafur Kristjánsson har på ingen måde tænkt sig at stikke halen mellem benene efter tirsdagens krisemøde i klubbens bestyrelse, hvor både islændingens og direktør Michael Gravgaards poster var til debat. 

Læs også Ingen fyringer: Direktør og cheftræner stadig de samme i RFC

- Når der er modgang, er der altid snak om, om træneren har energi, om han har løsningsforslag, om han har lyst til at deltage i projektet. Og der er der fra min side ikke ét sekunds tvivl om, at det ansvar, der hviler på mine skuldre, det lægger jeg ikke fra mig.

Torsdag aften præsenterede Randers FC to nye spillere i form af Bashkim Kadrii og Vladimir Rodic. Og det glædede Ólafur Kristjánsson, at de to handler kom i hus. 

Læs også Randers FC henter to nye våben til offensiven

- En af de ting, som vi har snakket om, i forhold til om jeg var manden til at føre det her videre, var, at vi skulle få tilført noget energi og kvalitet til spillertruppen, så selvfølgelig er jeg glad for at de kommer. Det viser, at der er handling bag ordene, og det er jeg glad for.

Trænerstaben bliver styrket

Efter tirsdagens bestyrelsesmøde fortalte formand Per Hastrup, at en styrkelse af trænerstaben var en af de løsningsforslag, der blev foreslået blandt medlemmerne.

Og det var cheftræneren godt tilfreds med. 

- Jeg har i lang tid været fortaler for, at vi fik styrket strukturen og organisationen omkring trænerstaben, sådan at vi fik frigjort ressourcer og kunne give os de bedst mulige betingelser i forhold til at kunne udvikle både holdet og spillerne individuelt. 

- Vi har i øjeblikket ti nationaliteter, der kommer udefra og som skal integreres i klubben, i byen og i miljøet.

Læs også Randers FC-formand: Jeg udsteder ingen garantier

- De mennesker skal præstere, og derfor var det et forslag jeg havde igennem lang tid - også i mine samtaler med Michael Gravgaard op til bestyrelsesmødet - at jeg ville se det som en rigtig god mulighed, hvis vi kunne få afsat midler til at kunne forstærke vores trænerteam, siger Ólafur Kristjánsson, der ikke spekulerer i, hvem der kom med idéen at trænerstaben skulle styrkes.

- Det er ligemeget for mig, hvorfra gode idéer kommer. Jeg siger bare, at jeg føler det ikke som en degradering af hverken mig eller de andre i trænerteamet.

Ny assistenttræner

Torsdag aften blev også 49-årige Morten Eskesen offentliggjort som ny tilgang. Eskesen har hidtil været træner i Køge Nord FC, og fremover bliver han assistenttræner for Ólafur Kristjánsson på ligefod med Peter Enevoldsen, der også fortsat har titel af assistenttræner.

- Vi ansætter en fodboldtræner, som har nogle kompetencer, som vi ikke i forvejen har i trænerteamet og i klubben, som har at gøre med at udvikle spillerne uden for fodboldbanen her i klubben og i miljøet.

Se et længere interview med Ólafur Kristjánsson i videoen øverst i artiklen.