Randers FC-træner: Presset interesserer mig ikke

Ólafur Kristjánsson forstår godt, at omverdenen lægger pres på fodboldtrænere, men han bruger ikke meget tid på at tænke over det

03:06

Fodboldtrænere verden over - især dem der ikke vinder fodboldkampe uge efter uge - er konstant genstand for omverdenens pres. 

I tirsdagens afsnit af Fodbold med Horup var det ikke anderledes. Her var cheftrænerne fra AGF og Randers FC på besøg i studiet, og panelet fik spørgsmålet, hvem af Glen Riddersholm og Ólafur Kristjánsson, der var mest presset.

Læs også Randers FCs nye chefscout: Klubben trænger til ro

De to eksperter, Lars Abildgaard fra Randers Amtsavis og Ekstra Bladets Allan Pedersen var enige om, at hverken Ólafur Kristjánsson eller Glen Riddersholm umiddelbart er fyringstruet.

Spekulerer ikke over pres

Og Randers FC's islandske træner spekulerer da heller ikke for meget over presset udefra.

Jeg er ikke blevet en dårligere træner, og spillerne er ikke blevet dårligere. 

Ólafur Kristjánsson, cheftræner

- Vi forstår og anerkender spørgsmålet, men er verden bedre eller værre for mig, hvis jeg er under mere eller mindre pres end Glen? Det interesserer mig overhovedet ikke. For jeg skal fokusere på det, jeg laver, og det skal Glen også, siger Ólafur Kristjánsson.

I efteråret havde Randers FC en imponerende stime i Superligaen, hvor holdet efter 17 runder lå på en delt andenplads, side om side med Brøndby IF.

Siden da er det ikke blevet til en eneste sejr og blot to point, men det skyldes altså ikke, at spillertruppens eller Ólafur Kristjánssons evner pludselig er forsvundet, mener han selv.

- Jeg er ikke blevet en dårligere træner, spillerne er ikke blevet dårligere. Der er sket nogle ting i forhold til vores trupsammensætning, i forhold til spillet og i forhold til vores effektivitet. Og det udmønter sig så i resultaterne, siger han. 

Randers spillede søndag 0-0 mod Esbjerg. Dermed har kronjyderne stadig ikke vundet en superligakamp siden november. Foto: Claus Fisker - Scanpix

- Det er jo nemmest at starte et sted, som hedder trænerens evner. Skal han fyres eller ikke fyres? Jeg kender også betingelserne, hvis du ikke vinder fodboldkampe, så risikerer du, at du bliver afskediget. 

- Men der er to ting i fodbold, som er vigtige. Det er økonomi og det er kontinuitet. Har du begge ting, så er der rigtig gode muligheder for at få succes. Har du én af de to ting, så har du forholdsvis gode muligheder. Har du hverken økonomi eller kontinuitet, så har du ikke en chance for at få skabt resultater, siger han.

Ólafur og Co. kan hente en tiltrængt sejr, når holdet fredag aften tager imod AC Horsens på BioNutria Park Randers. Den kamp spilles klokken 20.15.